![]() |
Tıp Litaratüne Geçecek Ameliyat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tıp Litaratüne Geçecek AmeliyatGazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde, kadavradan nakil yapılan bir hastanın çıkarılan kalbi, 2 minik kalp hastasına can verdi ![]() Kalp nakli olan Canan Özdemir'in çıkarılan kalbinin aort kapağı 7 yaşındaki Ramazan Karataş'a, akciğere giden damar kapağı ise 3 yaşındaki Kardelen Turan'a takıldı ![]() Ameliyatları gerçekleştiren ekibin başkanı, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs-Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Ameliyatı, uluslararası bir kongrede bildiri olarak sunduklarını anlatan Özdoğan, şunları kaydetti: ''Trafik kazasında hayatını kaybeden bir hastadan alınan kalp, 20 yaşındaki hastamız Canan Özdemir'e nakledildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalp kapakçığı rahatsızlığı olanlara normalde metalik kapak takıldığını, ancak yaşı küçük hastalarda bu yönteme başvurulamadığını anlatan Özdoğan, ''Gelişmiş ülkelerde organ bağışında sıkıntı yaşanmıyor ![]() ![]() Özdoğan, ayrıca her 3 hastanın durumlarının da iyi olduğunu bildirdi ![]() -''YÜRÜYEMEZ HALDEYDİM, ŞİMDİ ÇOK İYİYİM''- 5 yıldır kalp hastası olan ve organ bağışı sayesinde yeni bir kalbe kavuşan 20 yaşındaki Canan Özdemir, duygularını, ''Eskiden yürüyemez haldeydim ![]() ![]() ![]() Canan'ın aort kapağı takılan 7 yaşındaki Ramazan Karataş ise, kendisini sağlığa kavuşturan doktorlarla organ bağışı yapanlara teşekkür ederken, ''Hepsinin ellerinden öperim ![]() ![]() ![]() Ramazan'ın babası Abdullah Karataş da, ''Organ bağışı sayesinde Canan da sağlığına kavuştu oğlumuz da ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|