Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anneden, hayat, ikinci

Anneden İkinci Hayat

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anneden İkinci Hayat

Anneden ikinci hayat

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

DENİZLİ'de 2 yıl önce böbreği iflas eden 23 yaşındaki Sultan Oruç, annesi 45 yaşındaki Ümmü Oruç'tan nakledilen böbrekle tekrar hayata döndü Genç yaşta önce açık kalp ameliyatı geçiren, ardından böbrek nakli olan Oruç, sağlığına kavuştu

Çivril İlçesi'ne bağlı Özdemirci Beldesi'nde yaşayan Sultan Oruç, iki yıl önce geçirdiği kan hastalığı nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda yatarken bir böbreği iflas etti Haftada 3 gün diyalize bağlanan Sultan Oruç'un kalp rahatsızlığı da ortaya çıktı Geçen yıl tedavi gördüğü hastanede açık kalp ameliyatı geçiren Oruç'un kalp kapakçığı değişti Ameliyatın ardından hastaneden taburcu olan Oruç, böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girmeye devam etti Kızının gözü önünde acı çekmesine dayanamayan Ümmü Oruç, böbreğini kızına vermeye karar verdi Pamukkale Üniversitesi Organ Nakli Bölümü'nde yapılan doku testlerinde Ümmü Oruç'un böbreğinin, kızı Sultan Oruç'a uyduğu belirlendi

Genel Cerrahi Uzmanı Doç Dr Çağatay Aydın, geçen hafta yaptığı ameliyatta anne Ümmü Oruç'dan aldığı bir böbreği, kızı Sultan Oruç'a nakletti Annesinden nakledilen böbrekle tekrar hayata tutunan Sultan Oruç, geçirdiği 2 ağır ameliyatın ardından sağlığına kavuştu Ümmü Oruç, hastaneden taburcu edilirken, kızı Sultan Oruç da tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edileceği belirtildi

Sultan Oruç, annesinin böbreğiyle sağlığına kavuştuğunu belirterek şunları söyledi:

“Geçen yıl açık kalp ameliyatı geçirdim Ardında da böbrek nakli yapıldı Çok zor günler geçirdim Hayatımın son 2 yılı neredeyse hastanede yatarak geçti Bir yıl boyunca kadavradan böbrek bekledik, Ancak çıkmayınca annem böbreğini bana verdi Annemi çok seviyorum, bana ikinci kez hayat verdi Organ bağışı çok önemli, organ bekleyen ve yaşamak isteyen çok hasta var

Öte yandan, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Bölümü'nde dün gece de maden işçisi 26 yaşındaki Ahmet Akım'a da böbrek nakli yapıldı Denizli Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan Fadime Telli'den alınan böbrek 2 yıldır diyalize giren Ahmet Akım'a nakledildi Sağlığına kavuşan Akım, “Diyalize girdiğim için işten ayrılmak zorunda kaldım Hastaneden çıktıktan sonra ilk işim bir iş bulmak ardından da evlenmek olacak Böbreğiyle bana yeniden hayat veren Fadima Telli'nin ailesini başsağlığı diliyorum Fadime Telli, nur içinde yatsın” dedi

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Bölüm Sorumlusu Doç Dr Çağatay Aydın, 3 yılda 50 böbrek nakli yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Türkiye'de organ bekleyen 45 bin hasta var Sadece Denizli'de 900 civarında haftada 3 gün diyalize girenler var Bu hastalarımız hepsi organ nakli için sırada bekliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com