![]() |
Dondurulmuş Gıdalar Ne Kadar Güvenli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurulmuş Gıdalar Ne Kadar GüvenliDondurulmuş besinler hakkında hiç bir yerde duymadıklarınız? Teknolojinin hayatımıza girmesi hareketsizliğe sebep olup şişmanlığı tetiklemesinin yanı sıra gıda sanayiinde önemli gelişmelere sebep oldu ![]() ![]() Çalışanlar için marketten alıp eve gelir gelmez yemek yapmaya elverişli olan donmuş ürün, hazır yemek sipariş etmekten çok daha doğru bir seçim ![]() Bakteriler yok olur mu? Yiyeceği - 18 dereceye kadar dondurmak, besinde bulunan bakteri, maya, küf gibi her türlü mikroorganizmanın çoğalmasını engeller ![]() ![]() ![]() ![]() Dondurmak güvenlidir Sürekli olarak - 18 derecede saklanan besin maddesi her zaman güvenli olacaktır ![]() ![]() Dondurma işlemiyle besinler uzun süre saklanabilir ![]() ![]() Uygun teknolojik koşullarda dondurulmuş bir besin maddesi, kalite ve besin öğeleri açısından daha üstün olabilir, ancak hammaddenin de kaliteli olması dışında özenli bir ön hazırlama ve uygun bir dondurulma işlemi gerekmektedir ![]() ![]() Tazelik ve kalite Dondurma işlemi sırasındaki tazelik ve kalite donmuş yemeklerin durumunu etkiler ![]() Ürün kalitesinin en iyi olduğu sırada dondurulmuş besinler, çözüldükleri zaman kullanışlı zamanlarının sonuna yaklaşmışken dondurulup çözülmüş olan yiyeceklerden daha lezzetli olurlar ![]() -18 C derece veya daha düşük sıcaklıkta muhafaza edilerek size ulaşan ürünlerin vitamin içeriği, rengi, tadı ve dokusu korunur ![]() Satın alırken nelere dikkat edilmeli? Dondurulmuş ürünleri alışverişinizin en sonunda alın ve mümkünse soğuk muhafazalı poşet içinde eve getirin ![]() Dondurulmuş ürünleri satın aldıktan 30 dakika içinde buzdolabına yerleştirmeyi hedefleyin ![]() Dondurulmuş gıda alırken taş gibi sert olanları tercih etmek gerekir ![]() ![]() İdeal çözdürmeDondurulmuş besini kesinlikle mutfak tezgâhında, kalorifer üstünde veya oda ısısında çözdürmeyin ![]() ![]() ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|