08-17-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ziyaret Yerine “Geçmiş Olsun” E-Maili
ZİYARET YERİNE “GEÇMİŞ OLSUN” E-MAİLİ
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi enfeksiyonu artıran hasta ziyaretçi yoğunluğunu azaltmak amacıyla e-maille geçmiş olsun hizmeti başlattı Hastanenin internet sitesine giren hasta yakınları, açılan sayfaya hastanın ismini, yattığı servisi ve geçmiş olsun mesajını yazıyor
Halkla İlişkiler Birimi''nde görevli Sevil Yılmaz, mesajları zarf içerisinde ilgili hastaya veriyor Hastane Enfeksiyon Kontrol Komitesi''nin ''Ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle etkin bir temizlik yapılamıyor'' raporu üzerine enfeksiyonu önlemek amacıyla ek bir tedbir olarak ''e-maille geçmiş olsun hizmetini başlattıklarını anlatan anlatan Hastane Başhekimi Prof Dr Galip Akhan, ''Günde 10''a yakın mail geliyor Hasta ziyaretçi sayımız azaldı Daha çok kişinin bu hizmetimizden faydalanmasını istiyoruz'' dedi Sağlık Yayıncılık
Ege Bölgesi''nde ilk
İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi, geçtiğimiz günlerde hastane yönetimine bir rapor sundu Raporda, ''Son dönemde hastane içerisinde hemen her yerde sürekli ziyaretçilerin olması nedeniyle yapılan temizlikler etkin olamamaktadır Bu durumun, hastane içi ve dışı enfeksiyon yayılımı için elverişli bir ortam yaratabileceği tarafımızdan düşünülmektedir '' denildi Enfeksiyon kontrol önlemlerini gözden geçiren hastane yönetimi, Ege Bölgesi''nde ilk defa uygulanacak, ''maille geçmiş olsun'' projesini geliştirdi Aldıkları diğer önlemlerin yanı sıra hasta ziyaretçi sayısını azaltmak amacıyla ''maille geçmiş olsun'' çalışmasını başlattıklarını anlatan Hastane Başhekimi Prof Dr Galip Akhan, ''Çalışma sayesinde hasta ziyaretçi sayımız günden güne azalıyor Daha çok hasta yakınının bu hizmetten faydalanmasını istiyoruz Hasta yakınları hastanemizin '' T C Sağlık Bakanlığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'' isimli internet adresinden geçmiş olsun mesajı gönderebilirler'' diye konuştu
''Yoğun bakıma bile götürüyorum''
İnternetten gelen mesajı götürdüğü hastaların önce şaşırdıklarını sonra mutlu olduklarını ifade eden Sevil Yılmaz, ''Mail mektubunu yoğun bakıma bile götürüyorum Günde 10''a yakın geçmiş olsun maili alıyoruz Her geçen gün sayı artıyor Çoğu vatandaş hastanenin böyle bir hizmet verdiğini bilmiyor Bu hizmet hem hastalar hem de hasta yakınları açısından faydalı bir uygulama İnsanlar hastalarına dünyanın öbür ucundan bile geçmiş olsun mesajı gönderebilirler'' diye konuştu
Hastalar memnun
İnternetten gelen mesajı alınca şaşıran sonra da mutlu olan hastalar ise, ''Böyle bir uygulama hem bizim hem de diğer hastaların faydasına olacaktır Çünkü ne kadar az ziyaretçi gelirse hastane de o kadar az kirlenir Çağın gerektirdiği hizmeti başlatan hastane yönetimini kutluyoruz'' dedi
Mesaj nasıl gönderilecek?
İnternet adresine girdikten sonra ''geçmiş olsun'' bölümüne giriyor Açılan sayfadaki bilgileri dolduruyor Mesaj gönderen adını soyadını, iletişim bilgilerini ve hastasına göndermek istediği mesajını yazıyor Daha sonra hastanın ismini ve yatmakta olduğu servisi yazıyor Ve son olarak mesajı gönderiyor
Ziyaretçiler enfeksiyonu artırıyor
İzmir''in tüm devlet hastanelerinde her gün belirli saatlerde hasta ziyaretçileri kabul ediliyor Hastane yönetimleri ziyaret gün ve saatlerini kısıtlamak isterken, Sağlık Bakanlığı''nın bu konuda bir değişiklik yapılmasına karşı çıktığını öğrenildi
Fotoaltı: Halkla İlişkiler Görevlisi Sevil Yılmaz, internetten gelen mesajı hastalara ulaştırıyor
|
|
|