![]() |
Çocukları Bekleyen Kronik Hastalık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukları Bekleyen Kronik HastalıkÇocukları bekleyen kronik hastalık Kopenhag Üniversitesi Hastanesi Pediatri Bölümü öğretim üyesi Prof ![]() ![]() ''13 ![]() Selçuk İlçesi'nde yapıldı ![]() Prof ![]() solunum) ve Astım'' konulu panelde yaptığı konuşmada, çocuklarda soğuk algınlığı ile tetiklenen astım ataklarının, yaygın biçimde steroid inhalerler ya da bronkodilatörler gibi daha eski astım ilaçlarıyla tedavi edildiğini söyledi ![]() Bu ilaçların, bu atakları azaltmada tutarlı biçimde etkin olduklarının kanıtlanamadığını belirten Prof ![]() ''En yaygın kronik çocukluk çağı hastalıklarından olan astım, çocukların yüzde 8 ile 13'ünü etkiler ![]() ataklarının yüzde 85'i soğuk algınlığı ve solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan virüslerden kaynaklanır ![]() çocuklarda ilk etapta öksürük, nefes alırken çıkan hırıltı ve gece öksürüğünden anlaşılabilir ![]() Son 20 yıldır astımın dünyada 2 ila 3 kat arttığının tahmin edildiğini belirten Prof ![]() bilmiyoruz ![]() ![]() miktarda antibiyotik kullanması da çocuklarda astımı artırıyor ![]() bu konu henüz araştırma safhasında'' dedi ![]() |
![]() |
![]() |
|