Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cansu’nun, elleri, kalem, tutamıyor

Cansu’Nun Elleri Kalem Tutamıyor

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cansu’Nun Elleri Kalem Tutamıyor

KARS’ta, annesinin hamileliği sırasında geçirdiği sinirsel rahatsızlık sonrası ellerinde ve ayaklarında ‘hareket kısıtlılığı’ ile dünyaya gelen 9 yaşındaki Cansu Aydın, okula gidemenin üzüntüsünü yaşıyor Küçük Cansu, “En büyük hayalim okuyup, yazabilmek ve polis olmak Ama ellerim ve ayaklarım tutmuyor Bu yüzden okula gidemiyorum, tedavi olmak istiyorum” dedi

Artvin’in Yusufeli İlçesi'nden iş bulmak umuduyla Kars’a göç eden 3 çocuklu 55 yaşındaki Ali ve 46 yaşındaki Selvi Aydın çiftinin en küçük çocukları olan Cansu, okuyabilmek için yardım elinin uzatılmasını bekliyor Annesinin yaşadığı sorunlu bir hamilelik döneminden sonra ortopedik özürlü olarak dünyaya gelen ve parmaklarını kullanamayan Cansu, kalem tutamadığı için bir yıl önce sadece birkaç gün gidebildiği Namık Kemal İlköğretim Okulu’ndan ayrılmak zorunda kaldı Maddi imkansızlıklar nedeniyle özel bir merkezde de eğitimini sürdüremeyen minik Cansu, “Sadece okumak ve yazmak istiyorum Ama ellerimi kullanamıyorum Bazen ayakta bile zor duruyorum Eğer sağlığıma kavuşur ve eğitim alabilirsem, polis olmayı hayal ediyorum” diye konuştu

Hamallık yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan baba Ali Aydın ise ev kirasını bile ödeyemediğini, komşu ve akrabalarının yardımıyla geçinmeye çalıştıklarını söyledi Kızının eğitimini sürdürebilmesi için hayırsever vatandaşlardan yardım beklediğini belirten Aydın, “Aç, susuz kalayım, benim için önemli değil Ama yeter ki kızım okusun Başka birşey istemiyorum” dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com