![]() |
Turp Ve Hint Safranı, Akciğer Kanseri Riskini Çok Azaltıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turp Ve Hint Safranı, Akciğer Kanseri Riskini Çok AzaltıyorSigara içen ama az miktarda turp tüketen kişilerde kanser riskinin arttığı belirtiliyor ![]() ![]() ![]() * Pişirme yöntemlerinin de akciğer kanseri riskini artırdığı anlaşıldı ![]() ![]() YAĞ YEMEYİN * Kadınlarda kırmızı et tüketiminin, toplam yağ, doymuş yağ, kolesterol ve sigara öyküsünün akciğer kanserini artırdığı; sarı ve yeşil sebzelerin tüketiminin ise bu riski azalttığı gözlendi ![]() * Salam, sosis ve tuzlama etler yiyenlerde, bira ve sert içkiler içenlerde akciğer kanseri riskinde anlamlı artış gözlendi ![]() * Sebze ve meyve tüketiminin artırılmasının DNA hasarını azalttığı belirtilirken, betakarotenin akciğer kanserine karşı koruma sağlamadığı, aksine; akciğer kanseri riskini artırdığı sonucuna varıldı ![]() * Sigara akciğer kanseri riskini artırırken; soğan, elma ve greyfurt bu riski azaltıyor ![]() ![]() LİF ALIMINI ARTIRIN * Böğürtlen, çilek, kiraz ve üzüm; tütün dumanında bulunan kötü etkiyi yok eder ![]() * Araştırmalara göre; brokoli ve turpu yoğun tüketenlerde, 10 yıl içinde akciğer kanseri gelişme oranı yüzde 35 düşüyor ![]() * Zerdeçal yani hint safranı; antidepresan ve antioksidandır ![]() ![]() * Bol miktarda lif alımı (günde en az 35 gram) sağlıklı bir bağırsak ortamı sağlar, şekerin düzenlenmesinde çok etkilidir ![]() |
![]() |
![]() |
|