![]() |
Astım Ve Tedavisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Astım Ve TedavisiAstım, hava yollarının kronik inflamatuvar hastalığıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırıncılarda, mobilyacılık, boyacılık, hayvancılık gibi işlerle uğraşanlarda sık görülür ![]() Sigara ve alerji hastalığı ağırlaştıran iki önemli etkendir ![]() ![]() Belirtileri nelerdir? Nefes darlığı Hışıltılı Solunum: Islık sesi olarak da ifade edilir ![]() ![]() Öksürük: İnatçı, 3 haftadan uzun süren, özellikle sabaha karşı artan ve gece uykudan uyandıran bir öksürük vardır ![]() Astım tanısı nasıl konulur? Akciğer Grafisi: Doktorunuz önce diğer hastalıkların olmadığından emin olmak için bir akciğer röntgeni isteyecektir ![]() Spirometri: Akciğerlerin işlevlerindeki bozuklukları ortaya çıkaran ve sık yapılan bir ölçümdür ![]() PEF takibi: Pef-metre adı verilen cihazla hastanın evde kendi yapacağı ölçümlerle yapılan tanı yöntemidir ![]() Provokasyon Testleri: Solunum yollarındaki aşırı duyarlılığı gösteren testlerdir ![]() Astım tedavisinde ilk yapılacak olan sigaradan ve allerjiye neden olan faktörlerden uzak durmaktır ![]() ![]() Astım kronik bir hastalıktır ![]() ![]() ![]() ![]() Astım ilaçları başlıca iki çeşittir ![]() Hava yolunu genişletenler: Tıkanıklığı giderirler, nefes alıp vermeyi kolaylaştırırlar ![]() İltihap gidericiler: Hava yollarındaki iltihabın artmasına engel olurlar ![]() ![]() Tedavinin ihmal edilen ancak çok önemli bir tarafı da ilaçları doğru şekilde kullanmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle ![]() |
![]() |
![]() |
|