08-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Çayın Sırrı Çözüldü
İspanyol ve İngiliz bilimadamları, yeşil çayın bazı kanser türlerini nasıl engellediğini belirledi Uzmanlara göre, yeşil çayda bulunan ve EGCG adı verilen bir kimyasal madde, belirli bir enzimin hücrelerinin birbirine bağlanma özelliğini engelleyerek, kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor Bu da yeşil çayın önemini artırıyor
İSPANYA’daki Murcia Üniversitesi (UMU) ile İngiltere’deki John Innes Merkezi (JIC) bilimadamlarının araştırmasından çıkan sonuçlar, yeşil çayın faydasının sanıldığından daha da fazla olduğunu ortaya koydu JIC’deki araştırmaları yürüten ekibin başkanı Prof Roger Thorneley, şunları söyledi:
‘İlk kez, EGCG’nin yeşil çayda yüksek miktarda bulunduğunu ortaya çıkardık EGCG’nin engellediği dihidrofolat redüktaz denen enzim, yeni yapılan kanser ilaçlarının hedefi Bildiğimiz kadarıyla, kanser ilaçlarının hedefi olan enzimi EGCG’nin engellediği ilk kez belirlendi ’ Araştırmalar, yeşil çayda bulunan EGCG’nin siyah çaydakinden beş kat fazla olduğunu da kanıtladı UMU’da görevli Dr Jose Neptuno Rodriguez-Lopez EGCG’nin nasıl etki yaptığını anlatırken, ‘EGCG, aynı kanser ilacı methotrexate gibi kanser hücrelerini öldürüyor’ diye konuştu
Spina bifinaya karşı folik asit alan kadınlara, çok fazla yeşil çay önerilmiyor Fazla miktarda yeşil çayın, folik asitin etkisini azalttığı ifade ediliyor
|
|
|