Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düşünce, etkili, kansere, karşı, pozitif

Pozitif Düşünce, Kansere Karşı Etkili Mi?

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pozitif Düşünce, Kansere Karşı Etkili Mi?

Pozitif düşünce, kansere karşı etkili mi?
Gazi üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr Ayşe Dilek Öğretir, yapacakları çalışmayla pozitif düşünceye dayalı grup eğitiminin kanser hastalarının iyileşme sürecine etkisini belirleyeceklerini söyledi

Öğretir, projelerinin TÜBİTAK tarafından desteklendiğini belirttiÖğretir, araştırma kapsamında, kanser hastalarında pozitif düşünceyi güçlendirecek, olumsuz durumlarla baş etmede, bilgi, beceri ve farkındalık kazanımlarına yardımcı olabilecek yaşantılar geçirmelerini sağlayacak, bilişsel ve insancıl yaklaşımlı, iyileştirme, etkileşim ve yaşantıya dayalı bir grup programı oluşturulacağını ifade etti

Öğretir, eğitim programıyla kanser hastalarının olumlu düşünce sayısını artırmada ve olumsuz düşünce sayısını azaltmada, iyileşme sürecine etkili olup olmadığını deneysel olarak test edeceklerini belirtti

Öğretir, program kapsamında ayrıca kanser hastalarının, kendine değer vermesi, kendini geliştirmesi, kendi kendine yardım edebilmesi, problem çözme stratejisi kazanması, sıcak ve yakın ilişki kurabilme becerisini artırması ve anı kaliteli şekilde yaşamayı öğrenmesinin sağlanacağını ifade etti

Öğretir, proje kapsamında oluşturulacak yeni eğitim modelinin, Sağlık Bakanlığı'na önerilerek yaygınlaştırılmasının, bu alanda yapılacak yeni çalışmalara da rehberlik ederek yararlı olabileceğini düşündüklerini ifade etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com