Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adım, alzheimera, karşı, tarihi

Alzheimer'a Karşı Tarihi Adım

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alzheimer'a Karşı Tarihi Adım

Yapılan araştırmada, insülinin alzheimer'ın yol açtığı hafıza kaybını önleyebileceği ortaya çıktı

Tedavisi olmayan alzheimer (ileri durumda bunama, unutkanlık) hastalığıyla ilgili yapılan araştırmalarda önemli bir adım atıldı ABD ve Brezilya'daki üniversitelerin ortak yürüttüğü araştırmada, insülinin (kandaki şeker seviyesini düzenleyen hormon) alzheimer'ın yol açtığı hafıza kaybını yavaşlatabileceği ya da tamamen önleyebileceği belirlendi Araştırmacılar, bu çarpıcı sonuca insülin kullanan diyabet hastalarının beyinlerini inceleyerek ulaştı Kullandıkları insülin ilaçlarının, söz konusu diyabet hastalarındaki hafıza hücrelerini koruduğu belirlendi ABD'nin Illinois eyaletindeki Northwestern Üniversitesi ile Brezilya'nın Rio kentindeki Federal Üniversite doktorları tarafından yapılan bu araştırma, tıp dergilerinde de yayımlandı

Koruma kalkanı

Araştırmayı yapan ekibin başında bulunan Brezilyalı profesör Fernanda de Felice, "Hafıza kaybına karşı diyabet ilaçlarının koruma kalkanı oluşturduğu yönündeki bulgularımız, tedavide önemli bir umut olacak" dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com