Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güneşli, hava, kirli, tehlikeli

Güneşli Hava Daha Kirli Ve Tehlikeli

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güneşli Hava Daha Kirli Ve Tehlikeli

Son günlerde seyreden güneşli hava ve yoğun trafik, büyük şehirlerde yaşayanları olumsuz etkiledi Egzos gazları, güneş ışınlarıyla reaksiyona girerek astım krizlerini ve akciğer hastalıklarını tetikledi Kirli hava yağışlara dek sürecek

Kış mevsiminde kullanılan yakıt miktarındaki artış, İstanbul’un yoğun trafiğinde açığa çıkan egzos gazları ve son günlerde yurdumuzu etkisi altına alan yüksek basınç başta İstanbul, büyük şehirlerde yaşayanların nefes almasını zorlaştırdı Özellikle gece ve gündüz saatlerinde oluşan yoğun sis ve kirli hava, astım krizlerinde ve kronik akciğer hastalıklarında artışa neden oldu

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof Dr Ahmet Rasim Küçükusta, havadaki toksik maddelerin akciğer sağlığını etkileyen faktörlerin başında geldiğini belirterek “Araba egzoslarından çıkan dumanlarda, güneşten gelen sarı ışınların etkisiyle bazı fotokimyasal reaksiyonlar oluşuyor ve atmosferdeki azot oksitlenme miktarı artıyor Bu durum özellikle de akciğerleri çok olumsuz etkiliyor, yani bu mevsimde içimizi ısıtan güneşli havalar akciğerlerimizi mahvedebiliyor” dedi

AKCİĞER KANSERİ TEHLİKESİ VAR

Hava kirliliğinin, sigara ve uranyumdan sonra akciğer kanseri oluşumundaki en önemli etken olduğunu belirten Prof Küçükusta, “Kirli hava nefes alma zorluğu yaratır, en çok da KOAH yani Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı ile astım ataklarında artışa neden olur ki son günlerde İstanbul’da bunu çok sık yaşıyoruz” şeklinde konuştu

Korunmak için öneriler:

-Sisin ve kirliliğin yoğun olduğu saatlerde mümkünse dışarı çıkmayın

-Uzun süre dışarıda kalma zorunluluğu varsa ağızdan değil, süzgeç görevi gören burundan nefes alın

-Özellikle çocuk ve yaşlıları kirliliğin fazla olduğu saatlerde dışarı çıkarmayın

-Dışarıda fazla efor harcamayın

-Ev ya da işyerlerini dışarıdan gelen havayla değil, içerideki sistemlerle havalandırın NTV-MSNBC

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com