![]() |
Çocukluk Astımını Tanıyor Musunuz ¿ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukluk Astımını Tanıyor Musunuz ¿çocukluk astımını tanıyor musunuz? Astımın yer, iklim ve mevsimle ilişkisi var mıdır? Anne ve babada astım olması çocuklarda da astım olmasına yol açar mı? Çocukluk astımı tam olarak tedavi edilebilir mi? Doç ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukluk Astımını Tanıyor Musunuz ¿1-Astım nedir, belirtileri nelerdir? Bilimsel adı “bromşial astma” olan ve halk arasında astım adı verilen hastalıkta hava yollarında sürekli bir iltihap ve aşırı bir hassasiyet olur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukluk Astımını Tanıyor Musunuz ¿2-Astımın sebebi nedir? Astımın kesin sebebi bilinmemekle beraber temelde doğuştan gelen bir yatkınlığın bulunduğu ve bazı faktörlerin bu yatkınlığı hastalığa dönüştürdüğü biliniyor ![]() a)Ailevi ve bünyesel yatkınlık (atopi), b)Ev içi ve ev dışı allerjenler, c)Çocukluk döneminde geçirilen bazı akciğer hastalıkları, d)Hava kirliliği, e)Evde sigara içilmesi, f)Çocuğun erken doğması (prematüre olması) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukluk Astımını Tanıyor Musunuz ¿3-Anne veya babada astım olması çocuklarda da astım oluşmasına yol açar mı? Allerjik hastalıklar ve astımda ailevi bir yatkınlık olduğu tartışmasız bir şekilde ortaya konuluyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukluk Astımını Tanıyor Musunuz ¿4-Astımın yer, iklim ve mevsimle ilşkisi var mıdır? Astımı sıcak ve nemli iklimlerde daha sık görülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|