![]() |
Astım Ve Alerji Anne Karnında Başlıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Astım Ve Alerji Anne Karnında Başlıyorastım ve alerji anne karnında başlıyor İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() Annenin çocuğuna hamile kalmadan önceki yıllarda doğum kontrol hapı kullanmış olmasının astım ve alerjik hastalık riskini artırdığını gösteren bazı araştırmaların varolduğunu dile getiren Prof ![]() ![]() ![]() İlk adetlerini erken yaşta gören kadınların çocuklarında da alerjilerin daha fazla olduğunu belirleyen araştırmaların bu teoriyi destekler nitelikte olduğunu vurgulayan Küçükusta, erken adet görme durumunda da ileriki yaşlarda yüksek östrojen düzeyleri oluşmasının, bunun nedeni olarak gösterildiğini söyledi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Astım Ve Alerji Anne Karnında BaşlıyorGebelik komplikasyonları Astım ve alerjilerden sorumlu tutulan bir başka faktörün de gebelikle ilgili komplikasyonlar olduğunu ifade eden Küçükusta, “Özellikle de gebelik sırasında ortaya çıkan kanama, erken kasılmalar, plasentanın yetersiz olması veya rahmin yeterince büyüyememesi gibi durumlarda bebekte astım ve saman nezlesi riski yüksek bulunmuştur” diye konuştu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Astım Ve Alerji Anne Karnında BaşlıyorAnne karnında beslenme bozukluğu Anne rahminde iyi beslenemeyen çocuklarda baş çevresi, gövde ile kolun ve bacaklara göre orantısız olarak büyük bulunduğunu dile getiren Küçükusta, “Koca kafalılık olarak adlandırılabilecek bu durum da alerji ve astım için bir risk faktörü olarak ileri sürülmektedir” dedi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Astım Ve Alerji Anne Karnında BaşlıyorAnnenin yaşı 20 yaşından küçük annelerin bebeklerinde astım riskinin yüksek olduğunun da ileri sürüldüğünü anlatan Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|