![]() |
İbn-İ Sina’Dan Kayısı Tasviri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İbn-İ Sina’Dan Kayısı TasviriBu üç gıda boğaz ağrısına, soğuk algınlığına ve yüksek ateşe iyi geliyor ![]() ![]() ![]() Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sina’dan ‘Şifalı Bitkiler’ Avrupa’da 700 yıl tıp hocalığı yapan ünü dillere destan, hekimlerin piri İbn-i Sina’nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri� Dr ![]() ![]() Kuru kayısı hoşafı yüksek ateşe, muz ise boğaza iyi geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() İyisi, Ermeni cinsidir, çünkü ekşime ve bozulma yapmaz ![]() ![]() ![]() iÇERiĞiİ kinci derecede soğuk ve rutubetlidir ve çekirdeğinin yağı ikinci (884) derecede kuru ve sıcaktır ![]() DIŞARI ATAN ORGANLAR Çekirdeğinin yağı, basura iyi gelir ![]() HUMMALAR Kuru kayısı hoşafı yüksek ateşe iyi gelir ![]() BESLENME ORGANLARI Ermeni kayısısı, midede fesad yapmaz; süratle ekşime meydana getirmez ![]() ![]() NİŞASTA YARALARI TEDAVİ EDİYOR YARARLARI: Onda güçlendirici ve yumuşatıcı Yararları vardır ![]() ![]() GÜZELLİK: Zafiranla cilt dökülenleri (kelef) üzerine uygulanırsa, onları yok eder ![]() YARALAR: Yaraları tedavi eder, iyileştirir ![]() GÖRME:Gözde akıntı olmasını engeller ![]() SOLUNUM: Göğsü yumuşatır ve yudum yudum içilirse, nezlenin göğse inmesini engeller ![]() BESLENME:Nişasta tek başına (ve mercimekle (ades) birlikte) tutucu mizaçtadır ![]() ![]() MUZ BOĞAZI YUMUŞATIYOR Bilinen bir meyvedir ![]() ![]() ![]() ![]() YARARLARI Besleyicidir, ancak çok fazla besleyici değildir; yumuşatıcıdır ![]() ![]() ![]() SOLUNUM Göğüs ve boğazı yumuşatır ![]() BESLENME ORGANLARI Çok fazla yendiğinde, cidden midede ağırlık yapar ![]() ![]() DIŞARI ATAN ORGANLAR Meniyi artırır; böbrek için uygundur ve idrar söktürür ![]() (Bugün) |
![]() |
![]() |
|