![]() |
Aile, Öğretmen Ve Arkadaş Desteği Başarıyı Artırıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aile, Öğretmen Ve Arkadaş Desteği Başarıyı ArtırıyorAile, öğretmen ve arkadaş desteği başarıyı artırıyor Arkadaş çevresi ile aile yakınlarının olumlu ya da olumsuz etkileri, öğrencilerin akademik başarı düzeyini önemli ölçüde etkileyebiliyor ![]() ![]() İlköğretim 5 ![]() ![]() 2005-2006 eğitim yılında Adana il merkezinde farklı sosyo-ekonomik düzeydeki 3 ilköğretim okulunun 5'inci sınıflarından rastgele seçilen 305 öğrenci ile yapılan araştırmaya göre başarılı öğrenciler, başarısız öğrencilere oranla arkadaşları tarafından daha çok seviliyor ![]() ![]() ![]() ![]() İmer Karadağ, çocuğun öğretmenlerle iyi ilişkiler kurmasının onun ruh sağlığı, akademik başarısı ve geliştireceği akademik tutum ve davranışları açısından büyük önem taşıdığını söylüyor ![]() ![]() ![]() Aileler, stres kaynağı olmamalı Sosyal desteğin en temel kaynağı ailedir ![]() Anne ve baba çocuğa sevgi ve güven ortamı hazırlamalı, 'stres' değil ![]() Çocuğun yeteneklerinin gelişmesine yardım edilmeli, davranışlarına yön gösterilerek zorlandığı durumlarda destek olmalılar ![]() ![]() Eğer aile ortamı stresli ise çocuğa kötü davranma ihtimali artar ve bu durum, çocuk için önemli bir stres kaynağı oluşturur ![]() Anne-babanın itici davranışları çocuğun kendisini değersiz bulmasına sebep olur ve bu ortamda yetişen çocuk, kendisi ile ilgili olumlu düşünceler geliştiremez ![]() Ailelerin çelişkili tavırları çocuğu kararsız bir ruh haline sokabilir ![]() ![]() Öğrencilerin okul başarılarında anne, baba, öğretmen ve arkadaş desteği oldukça önemli bir yer tutuyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|