![]() |
İlk Yardım İlk Zarar Olmasın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlk Yardım İlk Zarar OlmasınİLK YARDIM YAPACAK KİŞİNİN PANİĞE KAPILMASI Stres altındaki bir kişinin karşıdakine yardım edebilmesi çok zordur ![]() ![]() BAYILMA; KISA SÜRELİ BİLİNÇ KAYIPLARIDIR! Nedeni kan basıncının düşmesi açlık havasız kalma aşırı sevinç ya da aşırı üzüntü gibi duygusal durumdaki ani değişiklikler olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SARA NÖBETİ GEÇİREN HASTAYA SOĞAN KOKLATMANIN HİÇBİR FAYDASI YOK! Epilepsi hastaları bayıldığında kendine zarar vermesini engellemek gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KIRIK UCU AÇIKTAYSA STERİL BİR BEZLE YARANIN ÜSTÜNÜ KAPAMAK ÖNEMLİ! Kırık durumlarında en önemli şey o bölgeyi hareket ettirmemektir ![]() ![]() ![]() ![]() ZEHİRLİ BÖCEK YA DA YILAN SOKMALARINDA YARAYI EMMEK BÜYÜK BİR YANLIŞ! Genelde yaz aylarında rastladığımız bu durumda yılanın veya böceğin zehirli olup olmadığını anlamak güçtür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİLİNÇSİZ KALP MASAJI HAYATİ TEHLİKE NEDENİ! Boğulma suda ya da yoğun duman sebebiyle gerçekleşir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖZELLİKLE ANNE-BABALAR “HEİMLİCH MANEVRASI”NI BİLMELİ! Yabancı cisim tıkanmaları genellikle bir şey yerken veya içerken gülme ya da ani hareket etme sonucu çıkabileceği gibi sıklıkla çocukların oyun oynarken cisimleri ağız ve burunlarına sokmaları sonucu da görülmektedir ![]() ![]() Eğer kişide şiddetli soluk yolu tıkanması bulguları varsa bir elle kişi göğsünden desteklenir mümkün olduğunca öne eğilmesi sağlanır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|