Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dostu, düşmanı, hafızanızın

Hafızanızın Dostu Düşmanı!

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hafızanızın Dostu Düşmanı!





Bazen yakın bir arkadaşınızın ismini veya bir gece önce yediğinizi unuttuğunuz oluyor mu? Yoğun iş hayatı, hafızamızı olumsuz yönde etkileyebiliyor Özellikle stresli bir işe sahip olanlar ve raporlar arasında boğuşanlar bu konudan daha fazla şikayetçi Son araştırmalar, ofis hayatı yoğun bireylerin, hafızalarını taze tutmak için düzenli ve dengeli beslenmeye önem vermesi gerektiğini gösteriyor



Yaban mersini: Araştırmalar, içeriğindeki anti-oksidan kapasitesi yüksek antosiyanidinlerle hafızayı desteklediğini gösteriyor Antosiyaninler, yaşa bağlı olarak gelişen hafıza azalmasını engelliyor Ayrıca glisemik indeksi düşük olduğu için kan şekeri üzerinde olumlu etkileri var Alzheimer’a karşı koruyucu etkisi de biliniyor Günde, 30 adet (yaklaşık bir avuç) kuru yaban mersini tüketilebilir

Elma: “Günde bir elma seni doktordan uzak tutar” cümlesi bir özdeyiş değil, gerçek Elmanın içeriğindeki quercetin, kateşin, phloridzin ve chlorogenic asit güçlü anti-oksidanlar Son çalışmalar, quercetin’in hafıza kayıplarını önleyici etkisi olduğunu gösteriyor

Somon: Hafıza dostu somon, omega-3 yağ asitlerinin mükemmel kaynağı Araştırmalar, tüketiminin beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkilediğini ortaya koyuyor Omega-3 yağ asitleri, hücre inflamasyonunu azaltarak, hafızayı taze tutmaya yardımcı oluyor

Ispanak: Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler, yaşa bağlı gelişen hafıza kayıplarını yavaşlatıyor Ayrıca ıspanak, folik asit içeriği yüksek bir sebze Bu sayede Alzheimer riskini azaltıyor

Kırmızı soğan: Antosiyanin ve quercetin içeriğiyle beyin için harika bir besin

Kuruyemiş ve yağlı tohumlar: Birçok yağlı tohumun, E vitamini içeriği oldukça yüksek E vitamini, hafıza için önemli bir anti-oksidan Badem, fındık ve ayçekirdeği en iyi kaynaklarından

Yağsız kırmızı et: Çalışmalar, demir eksikliğine bağlı olarak hafıza kayıpları yaşanabileceğini gösteriyor Kırmızı et, demirin çok iyi bir kaynağı Demir, hem vücut direnci hem de zihin keskinliği için önemli Demir eksikliği yaşayan bireylerde anemi ve hafızada zayıflamalar görülüyor

Üzüm: Kırmızı ve mor üzüm, quercetin’le antosiyanin içeriyor Kırmızı şarabın da quercetin ve antosiyanin değerleri yüksek ancak fazla miktarda alkol tüketmek, hafızayı olumsuz etkiliyor

Biberiye: Biberiyeyi koklamak bile hafıza üzerine olumlu etki gösteriyor Beyine giden kan akışını artırıyor, böylece konsantrasyonu yükseltiyor

Kafein: Çalışmalar hem olumlu hem de olumsuz etkileri olduğunu gösteriyor ancak özellikle orta yaş grubundakilerin hafızası üzerindeki olumlu etkileri öne çıkıyor

Hafıza için kötü tercihler:
Aşırı alkol tüketimi,
Kontrolsüz yapay tatlandırıcı kullanımı,
Yüksek şeker içeren besinler,
Çok Yağlı yiyecekler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.