08-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kötü Nefese Yiyeceklerle Çözüm
Zaman zaman nefesinizin koktuğunu hissediyorsanız bu haber tam size göre 
30 Mayıs 2009 / 16:01
Dün gece yediğiniz soğanlı ve yağlı yemeklerin tadı muhteşemdi değil mi? Ama bu zaman nefesiniz maçtan yeni çıkmış bir Sumo güreşçisininkine benziyor olabilir Ne yapmak gerekiyor? Genelde sarımsak, soğan ve kori yediğiniz zaman nefesiniz toksik bir hale dönüşür Balıklar ve bazı peynirler de aynı etkiyi yaratabilir Devamlı açık havada, ağzınızı açık bir şekilde havalandırmaktan başka yapabilecekleriniz de var Bazı kokular 24 saat boyunca kanınızda kalabilir, böylece sadece dişlerinizi fırçalamak tek başına işe yaramaz Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardımcı olacak yiyecekler tüketmeniz akıllıca olacaktır Peki neler yiyebiliriz?
Maydonoz: En sevdiğiniz makarna sosunda bulunan veya kebap yerken tükettiğiniz soğanları düşünün Yanlarında tabağa konan maydonoz sadece göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, aynı zamanda nefesinizi tazelemek için oradadır Maydonozun nefesi tazeleme özelliği bulunur Bunun yanında taze olmak kaydıyla, biberiye de etkili olabilir
Maydonoz: En sevdiğiniz makarna sosunda bulunan veya kebap yerken tükettiğiniz soğanları düşünün Yanlarında tabağa konan maydonoz sadece göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, aynı zamanda nefesinizi tazelemek için oradadır Maydonozun nefesi tazeleme özelliği bulunur Bunun yanında taze olmak kaydıyla, biberiye de etkili olabilir
Eğer ağız kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek istiyorsanız size önerebilecek bazı bahartlarımız var Bugün hemen her marketin baharat bölümünde anason, kakule, kişniş, rezene bulabilirsiniz Küçük kaplara doldurup masada yerlerini hazır edin Tuz ve kırmızı biber gibi onların da her sofranızda yerleri olsun Küçük miktarda tükeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrası kahveniz bile ağzınızda daha sonra kötü bir tad bırakamayacak
Nane Filizleri: Bu iki önerimiz de, sarımsak ve soğan kokularına karşı birebir etkildir Fakt bunun yanında, tarçın kabuklarında bulunan özel bir yağ, ağızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder Tarçın veya nane aromalı sakız da benzer etkiye sahiptir İçeriğinde xylitol bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur Ayrıca ağız ve diş sağlığına önem vermeniz sayesinde Gerçek Yaş'ınız 6 4 yıla kadar gençleşebilir
Yoğurt: Eğer gün boyunca yağlı ve kötü kokabilecek besinler tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var Günde bir veya iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur Genelde ağzımızın içini çürük yumurta gibi kokutan da işte hidrojen sülfüttür Yoğurdunuzu C vitamini açısından yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz
|
|
|