Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
facebooka, meydan, okuyor, türk

Bu Türk Facebook'a Meydan Okuyor...

Eski 05-29-2008   #1
su perisi

Bu Türk Facebook'a Meydan Okuyor...

O, dünyanın en büyük sosyal iletişim ağlarından birinin sahibi

Orkut Büyükkökten, 120 milyon üyesiyle dünyanın en büyük sosyal iletişim ağlarından biri olan "orkutcom"un kurucusu, değeri 86 milyar doları bulan dünya devi Google'ın patronları Larry Page ve Sergey Brin'in sıkı dostu ve çalışma arkadaşı Yaygın olarak kullanılan orkutcom nedeniyle 32 yaşındaki Orkut Büyükkökten, Brezilya ve Hindistan'da çok iyi tanınmasına karşın Türkiye'de pek az kişi ismini biliyor Google çatısı altında kendi adına sosyal iletişim ağı kuran Büyükkökten, Konya Meram Anadolu Lisesi'nde başlayan ve Stanford'da devam eden başarı öyküsünün bilinmeyenlerini Sabah gazetesine anlattı:

GOOGLE'DA ÇALIŞTI

"Google'ın kurucuları Larry ve Sergey'le Stanford Üniversitesinde bilgisayar bilimleri alanında doktora yaparken tanışmıştım Öğrenciyken Microsoft'tan iş teklifi aldım ama mezun olduktan sonra Stanford öğrencileri tarafından kurulmuş ve çalışanlarının patronlar dahil neredeyse hepsini tanıdığım Google'dan gelen teklifi kabul ettim Google henüz yeni başlamıştı, çok inandırıcı, orijinal, gelecek vaat eden bir projeydi Ayrıca okul nedeniyle aşina olduğum ve sevdiğim silikon vadisi bölgesinden ayrılmak zorunda kalmadım"

ÜÇ NETWORK

"Son 8 yıldır internette sosyalnetwork üzerine çalışıyorum Orkut com kurduğum üçüncü network Stanford'da öğrenciyken kampusta arkadaş edinmenin çok da kolay olmadığını fark ettim Ben de halihazırdaki arkadaşlar vasıtasıyla kolayca yeni arkadaşlıklar kurulabileceğini düşünüp bu konuda networkler hazırladım

EV ADRESİ VE TELEFON VERMEYİN

İlk network'unu 2001 yılında kuran Orkun Büyükkökten ikincisini iki yıl sonra hayata geçirdi Onu dünya çapında tanınan bir isim yapan orkutcom ise 2004'te kuruldu "Network kullanıcılarına ev adresi ya da telefon numaraları gibi çok özel bilgilerini paylaşmamalarını öneririm Ancak Orkutcom vasıtasıyla yeni arkadaşlar edinmiş çok sayıda üyeyle karşılaşıyorum Örneğin arkadaşlarımdan birisi evlendiği eşiyle orkutcom üzerinden tanıştı Arkadaşım New York'ta, kız arkadaşı ise Estonya'da yaşıyordu Orkutcom'da tanıştılar ve evlendiler Şimdi iki yaşında bir oğulları var"

Orkut'un o'suna oturup poz verdi

"Orkutcom için hiçbir zaman promosyon ya da tanıtım yapmadık Dolayısıyla kendiliğinden yayıldı Bazı ülkelerde kullanıcı sayısı çok artınca da doğal olarak daha popüler oldu Üzülerek belirteyim ki Türkiye bunlardan biri olmadı Muhtemelen o zamanlar web sayfasının Türkçe olmayışı nedeniyle pek fark edilmedi Bir de tabii o tarihlerde insanlar sosyal network ağına aşina değildi"

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Bu Türk Facebook'a Meydan Okuyor...

Eski 05-29-2008   #2
su perisi

Ne Mutlu Türküm Diyene İşte Gençlerimiz
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-29-2008   #3
merve16

evet ne mutlu TÜRKÜM diyene aferin iyi yapmış valla

Eski 05-29-2008   #4
sudenaz

süper yah maşallah merve bizde böle bişey yapabilirmiyiz acaba yah ilerde:)ahh imkanım olsa zaten direk amerikaya gitcem türkiyede falan durmamda işte (özgürlük var orda)
paylaşım için tşkler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-30-2008   #5
su perisi

İnşallah isteginiz olur kızlar Gözlerinize sağlık
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-30-2008   #6
suskun

Büyük bir başarı!Teşekkürler su perisi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-30-2008   #7
sudenaz

inş su perisi ağzın fal olsun:):):)
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com