08-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sahurda Ağır Yemeklerden Kaçının
Sahurda aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemeklerle unlu gıdalardan uzak durulması gerekiyor
Nevşehir Yimpaş Çağrı Hastanesi Başhekimi Dr Kemal Yazar, sahura kalkmamanın aç kalma süresini artırdığını, halsizlik, baş ağrısı, yorgunluk, tansiyon ve kan şekerinin düşmesi, verimsizlik, depresyon, konsantrasyon güçlüğü ve dikkatte azalmaya neden olduğu uyarısında bulundu
Dr Yazar, “Sahurda midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiren; yumurta, süt, yoğurt, peynir ve kuru fasulye, nohut, mercimek yemeklerinin tüketilmesi uygun olur Sahurda aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemeklerle unlu gıdalardan uzak durulması gerekmektedir Sahur süresince zeytin, meyve, çiğ sebze, reçel gibi gıdaların tüketilmesi gerekmektedir” dedi
Dr Yazar, ramazan ayında sıvı alımına önem verilmesi ve iftar ile sahur arasında 10 bardak su içilmesinin gerektiğini belirterek, çay, kahve ve asitli içeceklerin yerine, taze sıkılmış meyve suyu ve komposto tüketilmesinin gerektiğini ifade etti
|
|
|