![]() |
Atatürk ve Türk Kadını |
![]() |
![]() |
#1 |
onur02
|
![]() Atatürk ve Türk KadınıATATÜRK VE TÜRK KADINI
![]() "Dünyada hiçbir milletin kadini, ben Anadolu kadinindan fazla çalistim, milletimi kurtulusa ve zafere götürmekte, Anadolu kadini kadar emek verdim diymez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Subat 1923 ![]() ![]() ![]() "Bizim sosyal toplumumuzun basarisizliginin sebebi, kadinlarimiza karsi gösterdigimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() "Insan toplulugu kadin ve erkek denilen iki cins insandan olusur ![]() 1 Eylül 1925 Ikdam Gazetesi ![]() "Bazi yerlerde kadinlar görüyorum ki, basinda bir bez, pestemal veya buna benzer birseyler asararak yüzünü, gözünü gizler ve yaninda geçen erkeklere karsi arkasini çevirir veya yere oturarak yumulur ![]() ![]() 1925 Inebolu gezisinde örtünen kadinlarla ilgili ![]() ![]() ![]() "Onlar yüzlerini cihana göstersinler ve gözleri ile cihani dikkatle görebilsinler ![]() ![]() ![]() ![]() 18 Nisan 1935 Istanbul'da toplanan "Milletlerarasi Ilk Kadin Kongresi" ![]() ![]() ![]() ![]() "Kadinlarimiz için asil mücadele alani, asil zafer kazanilmasi gereken alan, biçim ve kilikta basaridan çok, isikla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktir ![]() ![]() ![]() "Bu karar Turk kadinina sosyal ve siyasal hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermistir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Atatürk ve Türk Kadını |
![]() |
![]() |
#2 |
ceher
|
![]() Cevap : Atatürk ve Türk Kadınıtesekkurler ellerıne saglık super paylasım
![]() |
Cevap : Atatürk ve Türk Kadını |
![]() |
![]() |
#3 |
suskun
|
![]() Cevap : Atatürk ve Türk KadınıKaliteli payLaşımınız için teşekkürler! ![]() ![]() ![]() ![]()
|