Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Atatürk Köşesi > Hayatından Kesitler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, kadını, türk

Atatürk ve Türk Kadını

Eski 05-29-2008   #1
onur02
Icontr

Atatürk ve Türk Kadını

ATATÜRK VE TÜRK KADINI

"Dünyada hiçbir milletin kadini, ben Anadolu kadinindan fazla çalistim, milletimi kurtulusa ve zafere götürmekte, Anadolu kadini kadar emek verdim diymez Erkeklerden kurdugumuz ordumuzun hayat kaynaklarini kadinlarimiz isletmistir Çift süren, tarlayi eken, kagnisi ve kucagindaki yavrusu ile yagmur demeyip, kis demeyip cephenin ihtiyaçlarini tasiyan hep onlar, hep o yüce, o fedakar, o ilahi Anadolu kadini olmustur Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadinlarimizi, sükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim" 30 Mart 1923 Vakit Gazetesi

Subat 1923
"Bizim sosyal toplumumuzun basarisizliginin sebebi, kadinlarimiza karsi gösterdigimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir Yasamak demek faaliyet demektir Bundan dolayi bir sosyal toplumun bir organi faaliyette bulunurken diger bir organi islemezse o sosyal toplum felçlidir"

"Insan toplulugu kadin ve erkek denilen iki cins insandan olusur Kabil midir bu kütlenin bir parçasini ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki bir cismin yarisi topraga bagli kaldikça, öteki yarisi göklere yükselebilsin?"

1 Eylül 1925 Ikdam Gazetesi

"Bazi yerlerde kadinlar görüyorum ki, basinda bir bez, pestemal veya buna benzer birseyler asararak yüzünü, gözünü gizler ve yaninda geçen erkeklere karsi arkasini çevirir veya yere oturarak yumulur Bu tavrin manasi neye delalet eder? Medeni bir millet anasi, bir millet kizi için bu garip sekiller, bu vahsi vaziyet nedir? Bu hal milleti çok gülünç gösterir ve derhal düzeltilmesi lazimdir"
1925 Inebolu gezisinde örtünen kadinlarla ilgili

"Onlar yüzlerini cihana göstersinler ve gözleri ile cihani dikkatle görebilsinler Bunda korkulacak birsey yoktur"
18 Nisan 1935 Istanbul'da toplanan

"Milletlerarasi Ilk Kadin Kongresi"

"Kadinlarimiz için asil mücadele alani, asil zafer kazanilmasi gereken alan, biçim ve kilikta basaridan çok, isikla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktir Ben muhterem hanimlarimizin Avrupa kadinlarinin asagisinda kalmayacak, aksine pek çok yönden onlarin üstüne çikacak sekilde isikla, bilgi ve kültürle donanacaklarindan asla süphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanim"

"Bu karar Turk kadinina sosyal ve siyasal hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermistir Çarsaf içinde, peçe altinda ve kafes arkasindaki Türk kadinini artik tarihlerde aramak lazim gelecektir Türk kadini, evdeki medeni konumunu yetki ile isgal etmis, is hayatinin her asamasinda basarilar göstermistir Siyasi hayatla, Belediye seçimleriyle tecrübe kazanan Türk kadini bu sefer de milletvekili seçme seçilme suretiyle haklarinin en büyügünü elde etmis bulunuyor Medeni memleketlerin bir çogunda, kadindan esirgenen bu hak, bugün Türk kadininin elindedir ve onu yetki ve lihakatle kullanacaktir"

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Atatürk ve Türk Kadını

Eski 05-29-2008   #2
ceher

tesekkurler ellerıne saglık super paylasım
Türkiye’nin bağımsızlğından başka bir şey istemedim Ve bu sebeple Amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik Bundan dolayı da ölümden korkmuyoruz Onu ancak işbirlikçiler düşünsün Ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye’nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum Bu bağımsızlık düşüncesini mezara kadar götüreceğiz

Deniz GEZMİŞ
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-29-2008   #3
suskun

Kaliteli payLaşımınız için teşekkürler!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com