|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
doktorlar, formülü, istiyor, uçan hoca |
![]() |
Doktorlar &Quot;Uçan Hoca&Quot; Formülü İstiyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doktorlar &Quot;Uçan Hoca&Quot; Formülü İstiyorYÖK'ün 27 üniversiteye bağlı tıp fakültelerinde Profesörlere kadar uzanan "mecburi hizmet" niteliğindeki rotasyon kararı akademisyenler arasında büyük huzursuzluk yarattı ![]() Üniversitelere YÖK tebligatı yola çıkarken, ilk istifa da Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı'ndan bir Doçentle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DOĞU'YA GİDENLERE KARİYER ÖNCELİĞİ İŞTE O YÖK MADDESİ Devlet yükseköğretim kurumlarının çeşitli bilim ve sanat dallarındaki öğretim üyesi ihtiyaçları ve bu öğretim üyesi ihtiyaçlarının hangi yükseköğretim kurumlarından karşılanacağı, öğretim üyesi mevcutları dikkate alınarak tespit edilir ve ihtiyaçlar karşılanmak üzere ilgili üniversitelere bildirilir ![]() Bu üniversitelerin rektörleri Yükseköğretim Kurulunca ihtiyaç listelerinin kendilerine intikal ettirilmesi tarihinden itibaren en çok iki hafta içinde ihtiyaçları karşılamak üzere hangi öğretim üyelerini görevlendirdiklerini YÖK'e bildirirler ![]() ![]() ![]() YÖK Başkanlığı'nın 27 üniversite rektörlüğüne gönderdiği YÖK Başkanlığı Yürütme Kurulu'nun 26 Şubat 2009 tarihli kararında şöyle denildi: "Abant İzzet Baysal, Kocatepe, Cumhuriyet, Dicle, Düzce, Fırat, Gaziosmanpaşa, Harran, Kafkas, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Mustafa Kemal, Yüzüncü Yıl ve Karaelmas üniversite rektürlüklerinin ihtiyaç talep yazıları üzerine, bu üniversitelere bağlı tıp fakültelerinin anabilim ve bilim dalı bazında öğretim üyesi ihtiyaçlarının 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 41 ![]() ![]() HEKİMLERE 5 KEZ MECBURİ HİZMET HİÇBİR ÜLKEDE YOK Tebligatların yola çıkmasıyla huzursuzluğun had safhaya vardığı fakültelerde profesör ve doçent kadrosundaki öğretim üyeleri ders aralarında sık sık toplantılar düzenleyerek, alınacak tavrı tartışıyor ![]() ![]() ![]() ![]() *1 yıl uzun bir süre, sonrası belirsiz, bu durum emekliliklere ve istifalara yol açacaktır ![]() *Yeni kurulmuş ve gelişmekte olan üniversitelerdeki profesör ve doçentler Sağlık Bakanlığı'nca büyük kentlerdeki devlet hastanelerine şef ve şef yardımcısı olarak atandı ![]() ![]() ![]() *Öğretim üyelerinin aldığı ücret, gidecekleri yerde döner sermaye alamayacakları için düşecek ![]() *İstanbul 15 milyonluk bir kent ![]() ![]() ![]() *Bu rotasyonlar, halen yürümekte olan bilimsel araştırmaları sekteye uğratacaktır ![]() ALTERNATİF ÖNERİLER *Politik nedenlerle mantar gibi tıp fakülteleri açılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Altyapısı tamamlanmamış tıp fakültelerine öğrenci alımı durdurulsun ![]() *Görevlendirmeler zorunlu değil, gönüllü olsun ![]() *Gelişmekte olan üniversitelerde öğretim üyelerinin özlük hakları iyileştirilsin ![]() *Öğretim üyelerine bu üniversitelerde daha iyi bir sosyal ortam yaratılsın ![]() *Öğretim üyesi yetiştirme programları çerçevesinde kalıcı, eğitici kadrolar yetiştirilsin, |
![]() |
![]() |
|