|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
direncini, doğal, güçlendirmenin, vücut, yolları |
![]() |
Vücut Direncini Güçlendirmenin Doğal Yolları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vücut Direncini Güçlendirmenin Doğal YollarıGeçiş mevsimlerinde havaların bir ısınıp bir soğuması birçok nezle, grip vakasıyla karşılaşmamıza sebep oluyor ![]() ![]() ![]() Besinlerin, hayatımız için küçük fakat önemli rolleri bulunuyor ![]() ![]() Uzmanlar, “kış aylarında, özellikle lahanagiller, brokoli, mandalina, portakal, greyfurt, limon gibi kış sebze ve meyvelerini tercih edin” diyor ![]() Vücut Direncini Azaltan Yiyecekler Vücut direncini artıran besinlerin yanı sıra vücut direncini kıran, hastalıklara neden olan besinlerin de bulunuyor ![]() Kızarmış besinler, cipsler, şekerlemeler, hamurlu ve şerbetli tatlılar, asitli içecekler (Kola türevi içecekler) böbrekleri negatif etkiler ve mineral emilimini bozar ![]() Kafein; kahve (günde iki fincandan fazla alınmamalı)ve çay (unutmayın yeşil çayda bile kafein vardır) Sadece protein ağırlıklı beslenme ve protein ağırlıklı, kızarmış ürünler almak vücut direncini negatif etkiler, kas ve su kaybına neden olur ![]() Alkol tüketimi, vücut direnci için özellikle önemli olan vitamin ve mineral emilimini azaltır ![]() ![]() Konserve ve işlenmiş gıdalardan uzak durulmalı ![]() Düzensiz uyku yemek düzenini negatif etkiler özellikle gece yemeleri artar ve metabolizma bozulur ![]() Yemek Pişirirken Tuz Koymayın Uzmanlar, pişirme işleminin besinlerdeki antioksidanları negatif etkilediğini, bu nedenle meyve ve sebzeleri buharda pişirmenin daha sağlıklı olduğunu belirtirken, sebzeleri kaynatma süresinin daha kısa olması için sebzeleri önceden kaynamış olan suya atmak gerektiğini sözlerine ekliyor ![]() Sebzeleri pişirirken içinde bulunan potasyumun ve C vitamininin azalmasına neden olan tuzun kullanılmaması gerektiği de uzmanlar tarafından vurgulanıyor ![]() Soğuk Algınlığını Önleyen Formül Enfeksiyondan korunmak için aşağıdaki günlük beslenme planını uygulayabilirsiniz: Kalkış: Ilık su ve kuru erik Sabah kahvaltısı: 1 bardak az yağlı süt içine 2 kaşık yulaf, yarım muz ve 5-6 çiğ badem Ara: Greyfurt-yeşil elma ve portakal suyu Öğle: Mercimek çorbası veya nohutlu - cevizli salata, yanında çavdar ekmeği ve ayran İkindi: Kuru erik veya yaban mersini Ara: Kefir veya soya sütü Akşam yemeği: Somon balığı ve bol yeşillikli salata (limonlu-z ![]() ![]() Yorgunluğa Karşı Reçete Kalkış: Ilık su ve kuru erik ![]() Sabah kahvaltısı: Çavdar ekmeği yumurta ve portakal suyu ![]() Ara: Kuru erik veya kuru üzüm ![]() ![]() İkindi: Taze sıkılmış nar suyu ![]() ![]() Akşam yemeği: 1 kase mercimek çorbası, ıspanak yemeği, limonlu salata ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|