Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beslenme, grubunuza, göre, yaş

Yaş Grubunuza Göre Beslenme

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaş Grubunuza Göre Beslenme





11-13 Yaş: Kalsiyum zengini gıdalarSüt,süt ürünleri Taze meyve ve meyve suları,ıspanak, biber, brokoli, gibi kalsiyum zengini sebzeler


13-18 Yaş: Demir zengini yağsız kırmızı et, deniz ürünleri, sebze-meyveler Tahıllar,demir zengini gıdalar


18-25 Yaş: Cvitamini Taze meyve ve sebzeler C vitaminin en değerli kaynaklarıdır Bu yaş gurubunda da yeterli miktarda kalsiyum gerekir


25-30 Yaş: Folik asit alımını artırmak gerekir Folik asit ihtiyacını yeşil yapraklı sebzelerde, pekçok meyve ve özellikle portakal suyuyla, bakliyatlarla karşılamak mümkün


30-35 Yaş: Öncelik antioksidan gücü yüksek gıdalar Bu beslenme tarzı sadece genç ve sağlıklı görünüm kazandırmakla kalmaz, bağışıklığı güçlendirir, enerji seviyesini yükseltir Antioksidan gücün olağanüstü faydasından faydalanmak istiyorsanız bol bol sebze ve meyve yemeye, özellikle taze ve renkli sebze ve meyvelere yönelmeye itina göstermelisiniz En kırmızılardan karpuz, domates, pembe greyfurtla likopen; en sarılardan kaysı, mango, havuçla karotenoid; en mor kırmızılardan siyah dut, vişne, kiraz ve üzümle proantosiyanidin almalısınız


35-40 Yaş: Biyolojik değeri yüksek, temel aminoasitlerden zengin hayvansal proteinler; yeterli miktarda B vitamini ve kalsiyum Bütün tahıllar, B vitamini zengin gıdalar, kepekli ekmekler; kalsiyum için yarım yağlı süt ve süt ürünleri; balık, hindi ve tavuk hayvansal protein ihtiyacınız için en değerli kaynaklar Daha çok yoğurt, sebze-meyve ve bakliyat


40-45 Yaş: Toplam kalori alımlarını azaltmak, daha az yağ ve bol posa tüketmek önemli 40'lı yaşlara geldiğinizde gençlik günlerinizdeki kadar çok kaloriye ihtiyacınız yoktur Diyetinizin doymuş yağ ve kolesterolden fakir, Om€ga-3 yağ asitlerinden zengin deniz ürünleri, soya ve soya ürünleri, ceviz, fındık, gibi kuruyemişleri ihtiva etmeli Bitkisel Om€ga-3 kaynakları olan keten tohumundan ve keten tohumu yağından, cevizden, ceviz yağıından ve semizotundan bol bol faydalanın


50-60 Yaş: Zayıflayan kemiklerinizin kalsiyum ihtiyacı fazlaca artar Bu dönemde daha az kalorili beslenmeniz, daha az yağ tüketmeniz, zeytinyağından faydalanmanız, antioksidan zengini sebze ve meyvelere öncelik vermeniz şart Soyalı yiyecekler, ketentohumu ve tahıllar bu dönemde düşen hormun seviyelerinizi desteklemeniz için faydalı


60 Yaş Önemli!! : 60 yaş sonrasında beslenme çok önemli B vitamini yanında kalsiyumdan da yeterli; temel yağ asitlerinden, temel aminoasitlerden ve posadan zengin bir beslenme tarzı oluşturmalısınız Beslenme biçiminiz hipertansiyon, şeker hastalığı, ateroskleroz durumunuza göre özel planlanmalı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.