|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
başlamamak, bırakmanın, iyi, sigarayı, yolu |
![]() |
Sigarayı Bırakmanın En İyi Yolu Hiç Başlamamak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sigarayı Bırakmanın En İyi Yolu Hiç BaşlamamakBernard Shaw der ki ? Sigarayı bırakmaktan kolay bir şey yok, ben bile 12 kere bıraktım? ![]() Gerçekten doğrudur, insan sigarayı çok kolay bıraktığını düşünür, ta ki bir kere daha başlamasın! Yine bir süreç başlar ![]() ![]() Peki, insan neden sigarayı bırakamaz ya da bırakır ama yine başlar? Bütün tehlikelerini ve olumsuzlukları bilse de her zaman başvurabileceği bir dost olarak görür sigarayı ![]() Bugüne kadarki meslek hayatımda edindiğim tecrübeler (her ne kadar kitaplar aksini yazsa ve uzmanlarda farklı söylese de) en önemli bağımlılığın sigara bağımlılığı olduğunu gösteriyor ![]() ![]() ![]() Artık kapalı mekanlarda içmedikten sonra kimse kimsenin sigara içmesine karışmıyor ![]() ![]() ![]() Esrar, ooooo, kokain gibi bütün bağımlılık yapan maddeler yasalarla yasaklanmasının ötesinde toplum tarafından da kabul görmediği için kullanımı sigara kadar büyük boyutlara varmamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuç olarak sigaranın zararlarını anlatmak istemiyorum, artık bunu herkes biliyor, bildiği halde içmesinin nedeni sigaranın gerçekten çok büyük oranda psikolojik bağımlılık yapması ![]() Fiziksel olarak ihtiyaç bir hafta içinde geçer, bir ay kadar iştah üzerine arttırıcı etkisi devam eder ancak sigara alışkanlığının devamına yol açan en büyük etken psikolojik bağımlılıktır ![]() ![]() Tekrar hatırlatmak istiyorum ![]() ![]() Psikiyatrist Dr ![]() |
![]() |
![]() |
|