![]() |
Elektronik Sigara Ne Kadar Zararlı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elektronik Sigara Ne Kadar Zararlı?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " ![]() ![]() ![]() Hakiki sigara kadar tehlikeli ve bağımlılık yapabilecek nitelikte bir alet e sigara ![]() ![]() Bir e-sigaranın başlıca üç bölümü var ![]() ![]() ![]() Bu buhar, kartuştan geçerken tütün alkaloiti moleküllerini de alarak ciğerlerinize doluyor ![]() ![]() Elektronik sigara aslında sigarayı bırakmak isteyen, ama sigara içmediklerinde ‘nikotin yoksunluğu belirtileri’ gösterenlere yardımcı olmak amacıyla çıkarılmış bir sistem ![]() ![]() Sigara Bağımlılığı Sigara bağımlılığının esas sebebi nikotin ![]() ![]() İstese de sigarayı bırakamıyor, çünkü bu kişilerde sigara içmedikleri takdirde sinirlilik, huzursuzluk, uykusuzluk, çarpıntı, karamsarlık ve iştah artışı… gibi nikotin yoksunluğu belirtileri ortaya çıkıyor ![]() ![]() Ancak, daha fazla e-sigara satmak için yapılan ‘zararsız sigara’ veya ‘’her yerde içebilirsiniz’ şeklindeki reklâmlar son derecede yanıltıcı ve aynı zamanda da tehlikeli ![]() e-Sigaranın Zararları Her şeyden önce, bilinçsiz kullanılan e-sigara hem içen ve hem de çevresindekiler için zararlı ![]() ![]() ![]() Yüksek dozlarda bulantı, kusma, tireme, havale ve hatta ölüme bile yol açabiliyor ![]() ![]() Bir büyük tehlike de şu: e-sigara hiç sigara içmeyenleri ve içip de bırakmış olanları sigara içmeye özendirebilir, yönlendirebilir ![]() ![]() Böylece e-sigara birçokları için tam aksine sigaraya başlama sebebi de olur ![]() e-sigaranın her yerde içilmesi en azından görüntü olarak başka insanları hem rahatız eder ve hem de onlarda sigara içme hevesi de uyandırır ![]() Nitekim, son zamanlarda kapalı mekânlarda, özellikle uçak yolculuklarında e-sigara içme yüzünden tartışmalar ve hatta kavgalar yaşandığını görüyoruz, duyuyoruz ![]() ![]() ![]() İşin bir de ekonomik tarafı var ![]() ![]() Gelelim Neticeye Vatandaş, bu sözde zararsız e-sigaraya karşı uyanık olmalı ![]() ![]() ![]() Yazan: Prof ![]() ![]() İ ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Elektronik Sigara Ne Kadar Zararlı? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elektronik Sigara Ne Kadar Zararlı?bu konuyu bir düzeltelim dedim müsade ederseniz ![]() 1- elektirikli sigara pilsistemi ile icindeki kartusdaki siviyi buhara cevirerek calisiyor ![]() ![]() 2- bu sigara kartusuna konulan sivi icinde neler var ![]() 3-Propylenglycol (PG) E1520 dogal 4-aroma % 100 dogal 5-sayet sigarayi cok icen kimse hemen birakamiyorsa nikotin 10ml icine 0,3 ml konuluyor nikotin bir zehir bunu tatismayalim bu güne kadar kansere yol acdigi ispatlanamamisdir ![]() 4 dogal yollarda üretilmis bir sivi karisik olamayan nikotin koyulmus ama kisa zamanda nikotinsiz devam etmek kaydiyla oralarda sisirildigi gibi degil ben kendimi hayatimin sonuna kadar birakamayacagim diyordum hasta yatagimda bile sigarasiz duramazken bu e-sigara ile 2 günde birakdim darisi sizin basiniza bunda bu kadar zehir olacak avrupaya bunu sokacaklar mümkünü yok ben disarida yasiyorum ![]() simdi normal sigarada nikotin haricinde tam 3999 cesit daha karisim zehir var her hastahanede vardir resimi millet dönecek e-sigaraya kim alacak normal sigarayi kim kazanacak sigaradan para kim vergi alacak birde böyle düsünün isitilan su dan cikan buhardan ne kadar zehirlenebiliriz yada 4000 cesit zehirden ne kadar gerisini siz düsünün ![]() sükür ben kurtuldum saygilar H@K!N |
![]() |
![]() |
|