Yaz Aylarında Sebze Ve Meyveye Dikkat |
08-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaz Aylarında Sebze Ve Meyveye DikkatSağlıklı ve dengeli beslenmenin en önemli yönteminin bol sebze ve meyve tüketimi olduğu*na dikkat çeken uzmanlar, özellikle yaz ayların*da bakteri oluşumunun daha hızlı gerçekleşme*si nedeniyle temizlik ve saklama yöntemi konu*sunda gerekli özenin gösterilmesi için tüketicile*ri uyarıyorlar Sebze ve meyve temizliği konu*sunda özellikle yaz aylarında duyarlı olunması ve mutlaka klorlanmış şebeke suyuyla yıkanması gerektiğini belirtti Virütik yaz ishalleri, hepatit A, tifo, paratifo başta olmak üzere çeşitli hasta*lıkların yaz aylarında sık görülmesinin en önem*li etkenlerinden birinin sebze ve meyvelerin bol su ile olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Salgın durumları dışında, şebeke suyuna katılan klor miktarı temizliğin gerçekleşmesi için yeterlidir Önemli olan sebze ve meyvelerin mut*laka bol suyla yıkanmasıdır Suyun klorlu olma*ması halinde sağlık müdürlüklerince dağıtılan klor tabletleri ya da solüsyonlarının kullanılması önerilir Yaz aylarında su kesintilerinin sıklaşma*sı ve klorlu temiz suyun temin edilememesi ha*linde ise bulanık olmayan bir litre suya üç dam*la olmak kaydıyla Sağlık Bakanlığı izniyle üretil*miş çamaşır suyu kullanılabilir” |
Yaz Aylarında Sebze Ve Meyveye Dikkat |
08-17-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaz Aylarında Sebze Ve Meyveye DikkatSaklama yöntemi de önemli Hava sıcaklığının artmasının bakterilerin üre*mesi için elverişli ortam yarattığını ifade eden uzmanlar gıdaların saklanmasının da önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Sebze ve meyveyi bol su ile yıkayın Kullanım ömrünü uzatmak ve vitamin değerlerini kaybetmelerini engellemek istiyorsak, mutlaka kurulamalıyız Çünkü, ıslak ortamlarda bakteriler üremeye de*vam eder Mümkün olduğu kadar sebze ve mey*ve, tazeyken, satın alındıktan sonra en kısa süre*de tüketilmelidir Çünkü, bekletme, vitamin kay*bına ve bakteri üremesinin hızlanmasına neden olur Vücuda yararınım en üst düzeyde tutmak için ihtiyaç duyulan kadar alınıp tazeliğini kay*betmeden tüketilmesi gereklidir” |
|