Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
“ayağin, dediler, doktorlar, gel”, kirilsin

Doktorlar, “Ayağin Kirilsin Da Gel” Dediler

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Doktorlar, “Ayağin Kirilsin Da Gel” Dediler

DOKTORLAR, “AYAĞIN KIRILSIN DA GEL” DEDİLER

İzmir’de Sağlık Skandalı

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan sağlık skandalı duyanları hayrete düşürüyor Ailesi tarafından 4 yıl önce Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Meryem, doktorlarının duyarsızlığı ve ilgisizliği nedeniyle yıllardır eğri ayakla yaşamak zorunda kaldı

Meryem’in ayağını ameliyat etmeyen ve “Ayağın kırılsın öyle gel” diyen doktorların ilgisizliği küçük bir kızı kaderiyle baş başa bıraktı İzmir’de faaliyet gösteren bir yardımlaşma derneğinin devreye girmesiyle Meryem Salman’ın dramına el atan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü ve Ortopedi Bölüm Başkanı Prof Dr Emin Alıcı, tedavi sürecini başlattı Meryem, Alıcı’nın ilgisi ve bizzat ilgilenmesiyle sağlıklı günlere ulaşabilecek Sağlık Yayıncılık

Meryem’in dramı

İnşaat işçisi Habib ve ev hanımı Hasini''nin ilk çocukları olan Meryem’in dramı doğumda başladı İmkansızlıklar nedeniyle evde yapılan doğum sırasında Meryem''in bir bacağı kırıldı Ancak aile bebeğin ayağının kırıldığının farkına varamadı Meryem''in ayağı kendiliğinden kaynadı Ancak kırılan sol kaval kemiği eğri kaynayan Meryem, ancak 25 yaşında yürüyebildi

4 yıldır aynı serviste sürünüyordu

Ailesi kızları altı yaşındayken bacağındaki eğrilerinin farkına varabildi Aile kızlarını tedavi ettirmek amacıyla İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Kliniği''ne götürdü Dört yıldır aynı kliniğe gidip gelen Meryem''in eğri olan ayağının filmleri çekildi Ancak iyileşemeyen küçük kız ve ailesinin morali her geçen gün daha da kötüye gidiyordu Bir ay önce Meryem''in eğri olan kemiği kırıldı Hastaneye kırılan ayağı alçıya alınan Meryem, okula annesinin sırtında gidip gelmeye başladı Bu yaşına kadar arkadaşlarıyla oyun oynayamayan genç kız, bu defa da tek başına yürüyememesi kahrediyordu Dört yıldır gittikleri İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Kliniği''nde kızının durumunu düzeltebilecek hiçbir girişimin yapıldığını belirten baba Habib Salman, ''Kızım dört yıldır aynı hastaneye gidip geliyor Ne zaman ameliyat edileceğini sorduğumuzda, ''Siz doktor musunuz?'' diye azarlandık Ortopedi kliniğindeki doktorlar, ''kızınızın eğri olan ayağı kırıldığında ameliyata alırız'' dedi Bir ay önce kızımın ayağı kırıldı Hastaneye gittiğimizde doktorlar, ''İstediğimiz yerden kırılmamış, ameliyata alamayız'' şeklinde bir açıklama yaptılar Kızım çok üzüldü'' diye konuştu

Ailenin imdanına İzmir''de faaliyet gösteren Paylaştıkça Derneği yöneticileri yetişti Dernek yöneticileri, Meryem''in tedavisi için Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Emin Alıcı ile irtibata geçti Aynı zamanda DEÜ Rektörü olan Prof DrAlıcı, Meryem''i üniversite hastanesinde muayene etti, çekilen filmlerini inceledi Dr Alıcı, aileye kızlarını en kısa sürede ameliyat ederek iyileştireceğini söyledi Arkadaşları dışarıda gezip oynarken onlara imrenerek bakan Meryem, doktorun açıklamasıyla büyük bir sevinç yaşadı O da artık okulda, evinin önünde yaşıtlarıyla koşturup oynayabileceği günleri iple çekiyor

Dört yıldır gidip gelmesine rağmen tedavi olamadığı İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi''nde çok zor günler geçirdiğini anlatan genç kız, ''Tepecik''teki hastanede doktorların bağırarak, ''kızının ayağı kırılsın, ondan sonra getirin'' dediklerini hiç unutmuyorum Bu cümleyi duyunca odadan dışarı çıkıp ağlamaya başladım Şimdi DEÜ Hastanesi''nde Emin Hoca beni ameliyat edecek Bir an önce iyileşip yürüyerek okula gitmek, arkadaşlarımla doyasıya oynamak istiyorum Büyüyünce Emin Amca gibi doktor olmak istiyorum Benim gibi yürüyemeyen çocukları iyileştireceğim'' dedi Kızlarını muayene edip, tedavisini programlayan ProfDrEmin Alıcı''ya minnettar olduklarını belirten Meryem''in anne ve babası, ''Doktor Emin Bey, olmasaydı belkide kızım iyileşemeyecekti İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi''ndeki doktorlar bizi başka bir merkeze de sevk etmediler Paylaştıkça Derneği sayesinde Emin Bey''e ulaştık O da kızımla yakından ilgilendi Ona çok teşekkür ediyoruz Kızımı ameliyat edip kurtaracak'' diye konuştu

Bu durumdaki vakalara doktorların çoğunun rahatsızlığın bulunduğu kemiğin kırıldıktan sonra müdahele etmeyi tercih ettiğini belirten Prof Dr Alıcı, ''Meryem''e diğer kemiklerinden kemik transferi yaparak ameliyat edeceğiz Ameliyattan sonra belli bir süre sonra yürüyebilecek'' dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com