Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
astım hastaları mucize beklemesin köklü çözüm yok

&Quot;Astım Hastaları Mucize Beklemesin, Köklü Çözüm Yok&Quot;

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

&Quot;Astım Hastaları Mucize Beklemesin, Köklü Çözüm Yok&Quot;

ADANA (İHA) - İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Bülent Tutluoğlu, Türkiye'de 5 milyon astım hastası bulunduğunu belirterek, "Astım hastaları mucize beklemesin Astım hastalığına köklü çözüm yok" dedi

Adana'da Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen "Astım Engel Değil" konulu halk toplantısında konuşan Prof Dr Tutluoğlu, astımın insanın yaşam kalitesini bozarak iş gücü kaybına, uyku sorununa ve sürekli nefes darlığına yol açtığını söyledi Türkiye'de 5 milyon astım hastası olduğunu belirten Tutluoğlu, "Astımı tamamen yok etmek mümkün olmayabilir, ancak astım hayatımızı normal bir şekilde sürdürmemize engel olacak bir hastalık da değildir" dedi

Astım olmanın sürekli astım semptomlarıyla yaşamak anlamına gelmeyeceğini ifade eden Tutluoğlu, "Astım kontrol altına alınabilir, düzenli tedavi ile normal seviyeye getirilebilir Astımda kontrol düzeyi basit bir testle ölçülebilir Astım kontrol altına alındığında normal bir yaşam sürülebilir, spor yapılabilir, hatta maraton bile koşulabilir" diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com