08-17-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Profesyonelleri Yetiştirecek
ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK PROFESYONELLERİ YETİŞTİRECEK
Mehmet Ali Aydınlar: 'Amacımız bugüne kadar elde ettiğimiz birikimleri akademik ortama taşıyarak topluma faydalı olmak ve toplum yararı için iyi yetişmiş sağlık profesyonellerini toplumun hizmetine sunmak '
18 Mayıs 2007 yılında Acıbadem Sağlık ve Eğitim tarafından kurulan Acıbadem Üniversitesi, 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında öğrenci kabulüne başladı Üniversite, 18 yıl önce Acıbadem Sağlık Grubu’nun ilk adımı olan Acıbadem Hastanesi’nde doğan öğrencileri ise yüzde 100 burslu olarak kabul edecek Acıbadem Üniversitesi’nin yeni burs programının açıklanması için düzenlenen toplantıya, Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Acıbadem Üniversitesi Rektörü Necmettin Pamir katıldı Toplantıda ayrıca 18 yıl önce ilk Acıbadem Hastanesi’nde doğmuş olan Hasan Bozburun, Burcu Arsan, Melike Hande Karagöz ve Begüm Saatçioğlu’da hazır bulundu Sağlık Yayıncılık
Birikimlerimizi Kullanacağız
Toplantıda konuşan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar: “Acıbadem Eğitim ve Sağlık Vakfı olarak, Acıbadem Üniversitesini destekleyerek en büyük sosyal sorumluluk projemizi de gerçekleştirmiş oluyoruz Amacımız bugüne kadar elde ettiğimiz birikimleri akademik ortama taşıyarak topluma faydalı olmak ve toplum yararı için iyi yetişmiş sağlık profesyonellerini toplumun hizmetine sunmak” dedi
Mezunlara İş İmkânı
Konuşmasında Türkiye’deki ve Dünyadaki sağlık profesyoneli eksikliğine de dikkat çeken Aydınlar, şu an itibarıyla Acıbadem Üniversitesi’nin sadece sağlık bilimleri alanına yöneldiğini ve bu sene açılan tüm birimlerin tamamen sağlık birimleri ile ilgili olduğunu söyledi Aydınlar: “Acıbadem Üniversitesi’nden mezun olacak olan öğrencilerin işleri, bizim grubumuzda hazır Aynı şekilde tüm Türkiye ve yurt dışında da bütün ülkelerin bu sağlık profesyonellerine ciddi ihtiyacı var” açıklamasını yaptı
En Yüksek Oranda Burs Veren Özel Vakıf Üniversitesi
Acıbadem Üniversitesi’nin öğretime başlayacağı ilk yılda Türkiye’de en yüksek oranda burs veren özel vakıf üniversitesi olma özelliğini taşıdığına işaret eden Aydınlar: ” Birinci senemizde burs oranımız minimum yüzde 39, 5 Bu oran daha da artacaktır Bu üniversiteyi destekleyen iki tane de vakfımız var Biz bu bursları normal statüde giren öğrencilere vereceğiz Ama bunun dışında ilk 3000’den Acıbadem Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere de ilave olarak tekrar yüzde 100 burs vereceğiz” beyanında bulundu Acıbadem Sağlık Grubu’nun 18 yıl önce Acıbadem’deki Acıbadem Hastanesi ile yola çıktığını aktaran Aydınlar, 1991 yılında Acıbadem’de doğan ve bu yıl üniversiteye girme çağına gelen gençlere Acıbadem Üniversitesi’nde yüzde 100 burs imkânı sağlanacağını dile getiren dile getirdi Aydınlar: “Aramızda 1991 yılında Acıbadem Hastanesi’nde doğan ve bu sene üniversite sınavına giren 4 tane arkadaşımız var Bu arkadaşlar eğer Acıbadem Üniversitesi’ni tercih eder ve kazanırlarsa biz bu arkadaşlarımıza da Acıbadem Üniversitesi’nde de yüzde 100 burs vereceğiz” dedi
Az Sayıda Öğrenci, Nitelikli İnsan Gücü
Toplantıda konuşan Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof Dr Necmettin Pamir, Acıbadem Üniversitesi’nin özellikle sağlık bilimleri alanında ülkemizdeki mevcut istihdam açığını kapatmak üzere, kendini mesleğine adamış, üstün nitelikli, teknoloji kullanabilen, bilim üretebilen, yenilikçi, akademik çalışmaya yatkın ve ülkemizi uluslararası arenada da temsil ederek yarışabilecek meslek mensupları yetiştirmeyi amaçladığını vurguladı Pamir: “Bu sebeple, kalabalık nüfuslu bir üniversite olmaktan çok, az sayıda öğrenci alan, nitelikli insan gücü yetiştiren ve araştırma odaklı bir üniversite olmayı hedeflemektedir” şeklinde konuştu
Türkiye’de Model, Dünyada Referans
Acıbadem Üniversitesi’nde Eğitim ve öğretimde mükemmeliyet düzeyi yüksek bir eğitim amaçladıklarını kaydeden Pamir sözlerine şöyle devam etti: “Acıbadem Üniversitesi olarak
kültürel ve sosyal açıdan donanımlı, etik değerlere önem veren bireyler yetiştiren, çağdaş, yenilikçi ve öncü uygulamalarıyla hür düşünceyi yaşatan, Atatürk’çü, Türkiye’ye de model oluşturan ve dünyada referans gösterilen bir akademik kurum olmayı hedefliyoruz ”
|
|
|