Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşısı, fda, grip, pasteurün, ruhsat, sanofi, tesisine, verdi, yeni, üretim

Fda, Sanofi Pasteur'ün Yeni Grip Aşısı Üretim Tesisine Ruhsat Verdi

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fda, Sanofi Pasteur'ün Yeni Grip Aşısı Üretim Tesisine Ruhsat Verdi

FDA, SANOFİ PASTEUR'ÜN YENİ GRİP AŞISI ÜRETİM TESİSİNE RUHSAT VERDİ

Yeni tesis tam kapasiteyle üretime geçtiğinde 100 milyon doz üretebilecek

Sanofi-aventis Grubu'nun aşı bölümü Sanofi Pasteur, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA), şirketin yeni grip aşısı üretim tesisine ruhsat onayı verdiğini açıkladı
Sanofi Pasteur'den yapılan açıklamaya göre, Swiftwater'da (Pennsylvania) bulunan bu yeni tesis, şirketin mevsimsel veya pandemik grip tehlikesine en kısa sürede cevap vermek amacıyla en fazla sayıda aşı dozunu üretme taahhüdü çerçevesinde, en ileri teknolojiyle yumurta-bazlı aşı üretmesine imkân verecek
Sağlık Yayıncılık
Bugün üç değerlikli mevsimsel grip aşısının üretildiği bu tesisin onaylanması, Sanofi Pasteur'ün ABD'deki grip aşısı üretim kapasitesini artırdı Sanofi Pasteur, insanları mevsimsel ve pandemik gripten koruma ve halk sağlığına destek verme taahhüdü çerçevesinde, 13 bin metrekarelik bir alana yayılan yeni binaların inşası için 150 milyon dolar tutarında bir yatırım yaptı Yeni tesis tam kapasiteyle üretime geçtiğinde 100 milyon doz üretebilecek
Sanofi Pasteur'ün ABD'deki üçdeğerlikli mevsimsel grip aşısı üretim kapasitesi yılda yaklaşık 150 milyon doza ulaşacak; bunun 50 milyonu mevcut tesislerden, 100 milyonu ise yeni tesisten karşılanacak Yeni tesiste 2009-2010 mevsimi grip aşısı üretimine şimdiden başlanmış bulunuyor

Sanofi Pasteur'ün Başkanı ve CEO'su Wayne Pisano, 'Sanofi Pasteur, DSÖ ve sağlık otoritelerinden talep gelir gelmez yeni influenza A (H1N1) virüsüne karşı aşı üreterek kullanıma sunmak için yararlanacağı kaynakları değerlendiriyor Yeni grip aşısı üretim tesisinin ruhsat onayı almasıyla Sanofi Pasteur, mevsimsel grip aşısı üretmek ve sağlık otoritelerinin talebi üzerine bir A (H1N1) grip aşısı geliştirmek için daha fazla esneklik kazandı' dedi

Verilen bilgiye göre, dünyanın önde gelen aşı üreticisi olan Sanofi Pasteur, tüm dünyaya dağıtılan grip aşılarının yaklaşık yüzde 40'ını üretiyor ABD'de 2008-2009 grip mevsiminde dağıtılan grip aşılarının yüzde 45'inden fazlası da yine Sanofi Pasteur tarafından üretilmiş bulunuyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com