Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bay, başında, görev, hemşireler

Bay Hemşireler Artık Görev Başında

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bay Hemşireler Artık Görev Başında

Hemşirelikte bayan tabusu yıkılıyor Erkekler de bu işin yapılabildiğini ıspatladı Hatay'da ilk erkek hemşire de mezun oldu

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Hatay Sağlık Yüksekokulundan mezun olan 38 kişiye düzenlenen törenle diplomaları verildi

MKÜ Rektörü Prof Dr Şerefettin Canda, Tayfur Sökmen Yerleşkesi Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, 1997 yılından bu yana sağlık yüksekokulundan 384 öğrencinin mezun olduğunu söyledi
Hemşireliğin çok kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Canda, öğrencilerin 4 yıl boyunca aldığı eğitim ve stajla donanımlı hale geldiğini belirtti

MKÜ'nün her geçen gün gelişmesi için çaba harcadıklarını vurgulayan Canda, ''Bu kapsamda sağlık yüksekokulumuz ve tıp fakültemizin eksikliklerini gidermek için çalışıyoruz Öğrencilerimizin modern binalarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla iki okulumuza yaklaşık 2 milyon TL harcama yaparak eksikliklerini giderdik Amacımız, MKÜ'nün binaları ve eğitimin kalitesiyle adından söz ettirmesi'' dedi

Okul Müdürü Doç Dr Yusuf Önlen de, Türkiye'de çok fazla hemşire açığı bulunduğunu, yeni mezun ettikleri öğrencilerle bunun biraz olsun kapanabileceğini kaydetti

Mezunlara, hemşirelik andı içmelerinin ardından diplomaları verildi

ERKEK HEMŞİRE DE DİPLOMASINI ALDI

Okulun tek erkek öğrencisi Abdullah Arı da diplomasını kentte çekimleri yapılan ''Asi'' dizisi oyuncusu Emrah Elçiboğa'dan aldı

Elçiboğa, erkek hemşireye diplomasını vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, mesleğinde başarılar diledi

Arı da 37 kız öğrencinin arasında eğitim almanın güzel bir duygu olduğunu belirterek, ''Toplumda erkek hemşirelere olan ön yargıyı yıkmaya çalışacağım Artık hemşireliği sadece kadınlar yapmıyor Tabuları yıkmak için bu bölüme girdim İsteyerek okuduğum bu bölümden mezun olduğumu için çok mutluyum Bundan sonra mesleğimi en iyi şekilde yapacağım'' diye konuştu

(AA)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com