|  | Niçin Böcek Yemiyoruz? |  | 
|  08-16-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Niçin Böcek Yemiyoruz?Böcek yeme fikrinin insanda oluşturduğu tek duygu iğrenme duygusudur  İnsanların  gıda  tüketim  alışkanlıklarını,  kalori  değerleri  ve  beslenme  dengesi değil, dinler, gelenekler kısacasıkültürler belirler  Günümüz insanlarısadece birkaç omurgalı, yumuşakça ve kabuklularıyemesine karşın, atalarımız böcek yiyici idi  Böcekler bol miktarda protein ve yağsız sığır etinden daha az yağiçerirler, içlerinde bol miktarda kalsiyum, demir, çeşitli mineraller ve vitamin vardır  Protein içeriği bakımından, çekirge yüzde 50-75, örümcek yüzde 64, karınca yüzde 24, tavuk yüzde 23, balık yüzde 21, sığır eti yüzde 20 ve kuzu eti yüzde 17 zengindir  Avrupalılar böcek yemez ama Afrika'da değişik çekirge türleri ve iri kelebek tırtıllarıyenir  Tayland'da  bir  tür  iri  su  böceği,  Yeni  Gine'de  ağustos  böceği, Japonya'da  kızartılmışyaban  ansı,  yalnız  veya  diğer  besin  maddeleri  ile  veya soslarla karıştırılıp yenmektedir  Halen dünyamızda, insan gıdasıolarak 500 civarında böcek türü yenilmekte, bunun yüzde 40'ıMeksika'da tüketilmektedir  İnsanların böcek yeme alışkanlığım kazanamamalarının sebebi muhtemelen, böceklerin boyutlarının küçük, dolayısıyla tüketim için gerekli olan miktarın temininin zor olmasından kaynaklanmaktadır  Bundan sonra söyleyeceklerimiz, bizi dikkatli okuyan ve evlerindeki kalorifer böceğinin ekonomik değerini anlayan okurlara; Eğer böcek yemeye karar vermişseniz, onlarısağlıklıolarak yakalamalıve derhal işleme koymalısınız, çünkü ölü böcekler çok çabuk bozulurlar  Karasinekler ve hamamböcekleri gibi böcekler çoğunlukla bakteritaşırlar,bunları yememek gerekir  Aslında  Öyle  veya  böyle    bütün böcekler parazit taşıdıklarından, iyi bir pişirme gerekir  Tüylü böcekler boğazı tahriş eder, renkli böcekler ise çoğunlukla zehirlidir  Şaka bir yana, insanlar sağlıklı bir şekilde böcek yiyebilme alışkanlığına kavuşsalardı, besi hayvancılığına ayrılan otlaklar bugün orman olarak korunabilecekti! | 
|   | 
|  | 
|  |