|  | Bazı Kişiler Ve Kültür |  | 
|  08-16-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Bazı Kişiler Ve KültürBazı kişiler var  Bir futbol takımının tüm kadrosunu ezbere bilirler  Hem de hepsinin hayat hikayesi ile birlikte  Belki kulüp başkanı bile bu kadar bilgili değildir  Bunlara üç tane sadrazam ismini sorun,bilmezler  Dünya görüşleri bir topun boyutları kadardır  Bazı kişiler var  Bir mankenin tüm aşıklarını bir çırpıda sayabilirler  Mankenin kendisine sorsanız,çoğunun ismini unutmuştur  Bunlar iki tane kadın yazarın adını bilemezler  Sosyal konulardaki düşünceleri magazin ile sınırlıdır  Bazı kişiler var  Beşinci sınıf bir şarkının sözlerini papağan gibi söylerler  Söz yazarının bile tümünü hatırlayacağını sanmıyorum  Ama bu kişilere en ufak bir genel kültür bilgisi sorun  Dut yemiş bülbüle dönerler  Bilgi birikimleri ezbercilik zırhı ile kaplıdır  Basit bir yorum yapmaktan bile acizdirler  Bu kişilerin sohbetlerini dinlerseniz içiniz sıkılır  İncir çekirdeğini bile doldurmayan,içi boş ve kof laflarla vakit geçirirler  Onların yanından kaçmak için fırsat kollarsınız  Vaktiniz ziyan oluyor diye içiniz sızlar  Bilim dünyasına evrenin ucundaki bir yıldız kadar uzaktırlar  Merak ve araştırma gibi eylemlere beyinlerinde yer yoktur  Fikir üretmenin en ufak bir kıvılcımına bile tanık olunamaz  Sabit fikirleri açılmaz şekilde kilitlenmiştir  En önemlisi de yarı cahildirler  Bilmediklerinin farkında değillerdir  Onlara herhangibir doğruyu anlatamazsınız  Zira onlar sadece öğretim görmüşlerdir  Hiçbirisine eğitimin ufuk açıcı niteliği verilmemiştir  Geçen yıl TV de Kim 500 Milyar İster yarışmasında izlemiştim  Kişiye sorulan soru şu idi: Hangi şehrimizde liman yoktur? a-İstanbul b-İzmir c-Trabzon d-Sivas  İnanmayacaksınız ama o kişi cevabı bulamadı  Şimdi diyeceksiniz ki,heyecanlanmıştır,stüdyo ortamı aklını karıştırmıştır  Ama sorulara geçmeden önce sunucu kendisi ile sohbet etmişti  Yarışmacı kişi ,oturduğu sandalyede yatakta yatar gibi rahattı  Çok bilmiş bir tavırla sırıtarak etrafa gülücükler saçıyordu  Lise mezunu imiş  Üstelik cevap verme süresi için zaman sınırı yoktu  Bir başka olay da üniversitede oldu  Fakültenin hocaları binbir rica ile Amerika’dan dünyanın sayılı bir bilim adamını getirmişler  Adam, öğrencilerin öğretim gördüğü bir konuda konuşma yapacak  Aynı saatte bir başka salonda bir bayan magazin yıldızı da toplantı yapıyor  Her iki salondaki öğrenci sayısı şöyle: Bilim adamının salonunda 6 öğrenci  Magazin yıldızının salonunda 700 öğrenci   | 
|   | 
|  | 
|  |