Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arama, gencinden, moturu, türk

Türk Gencinden Arama Moturu...

Eski 05-26-2008   #1
su perisi
Icon1861

Türk Gencinden Arama Moturu...

Bir Türk genci, evindeki bilgisayarda 4 ay çalışıp kendi arama moturunu kurdu

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Serkan Aslan, bilgisayarda 4 ay çalışıp, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Abdülkadir Yaldır'ın da yardımıyla arama motoru kurdu Aslan'ın kurduğu wwwceosharecom isimli arama motorundan internet kullanıcıları 80 bin program ve oyuna 30 salise ile 4 saniye arasında direkt ulaşabiliyor

Üniversiteli genç hedefini 3 aya kadar sitesinden ulaşılabilecek program ve oyun sayısını 250 bine çıkarmak istediğini söyledi Evindeki bilgisayarıyla dört ay çalışarak algoritma oluşturan Serkan Aslan, birkaç arkadaşının ve Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Abdülkadir Yaldır'ın da yardımıyla arama motorunu kurdu Aslan, sitesinin 12 salise gibi kısa bir sürede programın linkini kırık olup olmadığını gösterdiğini söyleyerek, sitesinin Türkiye'nin program ve oyun arama konusundaki ilk arama motoru olduğunu ileri sürdü

CEO'nun hedefi büyük

Evinde kendi bilgisayarı ve 1 GB'lik kendi oluşturduğu sunucusu ile arama motorunu kurduğunu belirten Serkan Aslan, siteyi kullananların en yeni programlara, programların en son sürümlerine ve en son oyunlara linkle yönlendirme olmadan çok kısa süre içinde erişebildiklerini belirtti Aslan, Google, Yahoo, Alta Vista, Hotmail gibi bilinen arama motorlarının kelime bazında tarama yaptığını, bu motorları kullananların istedikleri bilgi ve siteye ulaşabilmek için çok sayıda sitede gezinmek zorunda kaldıklarını da kaydetti

Aslan, internet kullanıcıları en fazla görüntü sitelerini, mp3 sitelerini, oyun ve program sitelerini tercih ettiğini vurgulayarak, "Video ve mp3 sitelerinin arama motorları büyük şirketler tarafından tekelleştirilmiş durumda Ben de program indirme ve oyun indirme arama motoru alanında boşluk olduğunu gördüğüm için bu arama motorunu geliştirdim Siteyi iki üç ay içinde daha da geliştirip 250 bin program ve oyuna ulaşılabilecek aşamaya getireceğim Uzun vadeli hedefim ise, arama motoruyla ulaşılan programların lisanslı satışına aracılık etmek" diye konuştu

Üniversiteli genç, arama motorunun dünyanın ilk ve tek, "tek tıkla" oyun ve program indirilebilen arama motoru olduğunu da iddia etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Türk Gencinden Arama Moturu...

Eski 05-26-2008   #2
su perisi

Cevap : Türk Gencinden Arama Moturu...

İşte bu arkadaşlar, Türk Gençliği işte bu Sevgili Serkan Aslanı yürekten kutluyorum
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com