|  | Kanola Yağı Ve Kanser Riski... |  | 
|  08-16-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Kanola Yağı Ve Kanser Riski...Kanola yağı ve kanser riski   Kanola yağı, kolza bitki tohumlarının genetik yolla ıslah edilmesi ile elde edilmiş tohumlardan üretilen bir yağ çeşididir  Kolza ise gıda yağ bitkilerinin içinde en fazla zehirli olanıdır  2 Eylül 2008 12:57 Kanola yağı, kolza bitki tohumlarının genetik yolla ıslah edilmesi ile elde edilmiş tohumlardan üretilen bir yağ çeşididir  Kolza ise gıda yağ bitkilerinin içinde en fazla zehirli olanıdır  Öldürücü zehiri olduğu için, böcekler onu yemezler   Kanada tarafından geliştirilip dünyaya tanıtıldığından dolayı "Canadian oil, low acid" kelimelerinin başlangıç harflerinin birleştirilmesinden oluşturulan canola (kanola) ismi ile yayılmıştır  Kolza yağı uzun yıllar makinalarda ve bilhassa buharlı makinelarda yağlama maddesi olarak kullanılmıştır  İkinci Cihan harbinden sonra, yenilebilir yağ yapımına yönelinmiş, 1950'li yıllarda marketlerde satılmaya başlanmıştır  Ancak hayvanlar üzerinde yapılan deneyler insan sağlığında kalp hasarlarına sebep olduğunu ortaya koydu  Bunun üzerine bazı ülkelerin araştırmacıları bu yağın kullanılmasının tehlikeli olduğunu bildirdiler  Yıllar gittikçe kötüye gidiyordu  Kozla (kanola) yağı, insanda ve hayvanda amfizem solunum sıkıntıları, kansızlık, kabızlık, aşırı duyarlılık ve körlük sebebi olabiliyor  Yasak edildiği tarihte İngiltere ve Avrupa'da 1986-1991 arasında sığır, koyun vs  gibi büyükbaş hayvanların yemlerinde kolza yağı kullanılmakta idi  O dönemde hızla DELİ DANA hastalığı başgöstermişti  Kanola yağının etkileri konusunda fareler üzerinde yapılan çalışmalar pek çok problemleri göstermiştir  Farelerde kalp, böbrek, böbrek üstü ve tiroid bezlerinin yağlı dejenerasyonu gelişme göstermiştir  Diyetlerinden kanola yağı çıkarıldığı zaman birikimler eriyor, fakat organlardaki hasarlı dokular geride kalıyor  Kanola yağı bağışıklık sistemini de zayıflatıyor  Bu yağda yoğun bir şekilde bulunan erusik asitin akciğer kanseri ile bağlantıları üzerinde durulmaktadır  Sinir ve kan dolaşım sistemlerinde de zararlı etkileri olduğu bildirilmektedir  Zararlı etkilerinin kanola yağının doğrudan bir trans yağ asidi oluşu ile ilişkilendirilmektedir  Bu yağlar kullanılarak üretilen margarinlerin daha da büyük bir risk taşıyacağı ifade edilmektedir  Diğer yandan, Kanola tohumlarının genetik yapısı üzerinde oynanarak daha düşük erosik asit oranlı yağ elde edilmeye çalışılmakta olduğu bildirilmektedir  Problem, çok ucuz olduğu için, haberimiz olmadan ekmekte, margarinde ve her çeşit işlenmiş gıdada kanola yağının kullanılmış olabileceğidir  Burada tüketici olarak bizim uyanık, bilgili ve sorgulayıcı olmamız önemlidir  Böylece gıdalarımızın içerisine katılabilecek bu gibi zararlı katkıların bilgisini önceden temin etmiş oluruz  Sağlıklı olmadığı için, yemek yağı ve salata yağı olarak kanola yağı kullanmaktan kaçınmalıyız  Bugün için bu yağdan ve türevlerinden uzak durmanın daha uygun olacağını düşünüyoruz  Kaynak: http://en  wikipedia  org/wiki/ Canola http://www  shirleys -wellness- cafe  com/ canola  htm http://www  aspartam e  ca/page_ oho3  htm http://www  findheal er  com/glossary/ C  php3 Canola Oil - Rape In A Different Guise By Maj  Amal Kumar, The Wall Street Journal Article June 7,1995 Is Canola Oil Healthy? Canola Oil - Is It Safe? Evidence Points To BIG Trouble Canola - Canada's Oil Spill Onto The American Market Health Warning / CANOLA OIL CANOLA OIL - Danger Haldun Coşkun www  iyilikguzellik  com | 
|   | 
|  | 
|  |