![]() |
Napolyon'nun En Meşhur Sözleri : |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Napolyon'nun En Meşhur Sözleri :Yeryüzünde yalnız bir devlet olsaydı, başşehri İstanbul olurdu, Bir düşmanınızla devamlı savaşırsanız, ona bildiğiniz bütün taktikleri öğretmiş olursunuz ![]() İnsanın olgunlaşması İçin mutlaka acılarla yoğrulması gerekir ![]() ![]() Sabırsızlık başarıya giden yolu üter ![]() Soğukkanlılık bir liderin en iyi özelliğidir ![]() Güç ortaya çıkınca kanunlar zayıflar ![]() Bütün basarılarımı gençliğimde çektiğim açlık ve çilelere borçluyum, Yaşadığım sürece çalışırım, çalışmadığım an ölmüş sayılırım ![]() Büyük insanların çoğu, günde en az bir kere çocuk gibi olurlar ![]() Bana göre güçsüzlük, haklının hakkını vermemektir ![]() Cesaret de aşk gibi ümitle beslenir ![]() İnsanlar başkalarının hayırseveriiğini anormallik, kendi anormalliklerini hayırseverlik; başkalarının İyiliklerini zaaf, kendi zaaflarını iyilik olarak değerlendirirler ![]() Umutla umutsuzluğun arası bir adımdır ![]() Analar bir elleriyle bebeği, diğer elleriyle dünyayı sallarlar ![]() Akıl ve zekânın ne olduğuna çok araştırdım ![]() ![]() ![]() Ayrılık küçük ihtirasları unutturur, büyükleri kuvvetlendirir ![]() Benim için faydalı olsa bile korkaklığa yanaşmam ![]() Bütün devletler hazımsızlıktan ölür ![]() En hakikî mürşit, kesin bir karardır ![]() İnsan üniformasının adamı olur ![]() İstikbal de şeref gibi, kumsalı olmayan kayalık bir adadır ![]() Savunma halindeki birlik yenilmeğe mahkûmdur ![]() Sulh, "Sulh!" diye bağırmakla elde edilemez, Şehidleri şehid yapan ölümleri değil, ölümlerinin sebebidir ![]() Türkler öldürülür, lakin mağlup edilemezler, Üç gazete beni yüz sancaktan daha çok korkutur ![]() Yüce olarak bilinen şeylerden gülünç olana yalnız bir adım vardır ![]() Zafer ısrar eden ve dayananındır ![]() Zekânın hakları kuvvettin haklarından daha üstündür ![]() |
![]() |
![]() |
|