Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bookcrossing

Bookcrossing

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bookcrossing

Amerika'da yeni bir moda cikmis: Birtakim mechul kisiler, kamuya acik yerlere birtakim kitaplar birakiyorlarmis Diyelim bir parka gidip bir banka oturuyorsun, bankta bir kitapla karsilasiyorsun Mahallede yasayan bircok kadinin ortaklasa kullandigi 'camasir yikama merkezine' gidiyorsun, makinelerden birinin ustunde bir kitap Trene biniyorsun, aa,koltugunda bir kitapbulunuyor'Marketten' alisveris ederken elini atiyorsun,birisi biskuvi paketleriyle cips paketlerinin arasina bir kitap yerlestirmis Telefon kulubesine giriyorsun, telefonun yaninda bir kitap Define bulmak gibi! Roman, siir, oyku, deneme, artik bahtina ne cikarsa

Bu moda talya'da ve Fransa'da da yayilmakta Kitabi birakan kisi kimligini gizli tutuyor, kitabin parasini da helal ediyor Tek ricasi var, siz de okuduktan sonra buna benzer bir yere birakin da baskalari da yararlansinlar Fakat bunu baslatan kisi belli:

Ron Hornbaker adinda, Missouri eyaletinden bir bilgisayarci

Bu olaya 'bookcrossing' deniyormus 'Kitap gezdirme' diye mi tercume edelimFransa'da boyle 'crossing' yapan dokuz bin kisi varmis daha simdiden, ortalikta dolasan serseri kitap sayisi da on bini gecmis

Bu nedir biliyor musunuz arkadaslar? Bu bir cesit 'okuma ve okutma kampanyasidir'Paylasmaktir Ve basli basina bir projedir

"LONDRA'DAK UYGULAMA TURKBUKU'NDE DE BASLAMIS, Turkbuku'nde plajdayim Bir baktim, yattigim yerde bir

kitap var Adi,"Yildizli,yagmurlu geceler" "Ah, biri unutmus" derken, kapagini acip icine bakmak istedim ve beni sasirtan bir yazi gordum;

"Ben bu kitabi severek okudum Ve bitirdigim yerde birakiyorum Sizinde seveceginize eminim Severseniz okuyun, sevmezseniz aynen buldugunuz yerde birakin Okursaniz, numara verdikten sonra sizde oldugunuz yerde birakin lutfen 03 / 2005 Turkbuku"

03 Ucuncu kisinin bu kitabi biraktigini belirtiyormus Diger iki kisiden biri İstanbul'da birakmis, digeri ise Bodrum'da birakmis Ben aldim kitabi stanbul'a geldim ve hala okuyorum Bitirince ben de "04"ve nerede okumussam yazip birakacagim Megerse bu yeni adetmis Ozellikle Londra'da cok yayginmis Parklarda birakiyorlarmis okuduklari kitaplari insanlar Londra'da birakilan bir kitap Kuzey İrlanda'dan cikmis Bakalim benim birakacagim kitap nereden cikacak?

Elinizdeki kitabi buldugunuz ilk noktaya birakmadan once

BookCrossing - The World's Biggest Free Book Club - Catch and Release Used Books

sitesini incelemenizi tavsiye ederim Siteye girince 25 milyon kitabin hala dolasmakta oldugunu gorceksiniz

Amaclari tum dunyayi bir kutuphaneye cevirmek!!! Kitaba bir etiket aliniyor, sisteme kitapla ilgili bir takim giriliyor, bu etiket uzerinde ise bulana kitabin bookcrossing eylemi icersinde birakildigi, eger ulasim imkani var ise sisteme bulun ma ile ilgili ve eger el degistirecekse bir sonra birakilacagi durak vs ile ilgili bilgiler veriliyor Bu sayede kitabinizi takip edebiliyorsunuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com