![]() |
Babasını Seven Kızların Özgüveni Yüksek Oluyor ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Babasını Seven Kızların Özgüveni Yüksek Oluyor !Babalarından övgü alan ve değer gören kız çocukları ise daha bağımsız özgüveni yüksek kadınlar olarak yaşamlarını sürdürüyor ![]() Karşısında oturduğum psikiyatr gözümün içine baka baka 'Eğer gelecekte Nehir'in iyi bir evlilik yapmasını istiyorsanız babasıyla arasının iyi olması için elinizden geleni yapın' dedi ![]() ![]() ![]() Son 6 yılı gözümün önünden bir film şeridi gibi geçirince derin bir nefes aldım ![]() ![]() ![]() ![]() Tam babalar ve kızları konusunu düşünürken telefonum çaldı ![]() ![]() ![]() 'Melis geçen hafta kuzeninin doğum günü nedeniyle babasına gitmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vallahi içim daraldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizim kulübün anneleri ayrılma kararının sorumluluğuyla çocukların babalarıyla olan ilişkisinin sağlam temele oturması için ellerindeki tüm tuğlaları konması gereken yerlere yerleştiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() SORUMLULUĞUNU BİLİR Bundan sonra kızım ve babası ilişkilerinin hangi düzeyde ve nasıl yürüyeceğine kendileri karar verecek ![]() ![]() ![]() ![]() Bence babalık çocuğun dünyasında kendi yerini keşfetmeyle başlıyor ![]() ![]() Boşanma oranlarının katlanarak arttığı günümüzde aynı evde yaşamak aynı evde çocuk büyütmek lüks oldu ![]() ![]() ![]() Çocuğuyla ilgili olan babaların çocukları diğerlerine oranla çok daha az 'problemli' oluyor ![]() Boşanmış babalar 'İlgilenelim ama nasıl? Yan yana geldiğimiz zaman kısıtlı' gibi bir gerekçenin arkasına sığınmasınlar ![]() Bu araştırmanın en ilginç sonucu bu gerekçeyle hareket eden babaların iddiasını çürütüyor; İlgili babanın çocuğu çocukla aynı evde yaşamasa bile (burada boşanmadan söz ediyorum) aynı gelişimi gösteriyor ![]() ![]() ![]() ![]() İlgili baba ne demek? Tanımını yapıyorum; Çocuğuna kitap okuyan çocuğun eğitimiyle ilgilenen ve çocuğun günlük yaşamında ona annesi kadar yakın olan babadır ![]() Kız çocukları doğru kurulmuş baba-kız ilişkisinin avantajını ömür boyu yaşıyor ![]() ![]() ![]() Halk arasında yaygın olarak kullanılan 'kaderi annesine benzemesin' sözü bütün bu araştırmaları nasıl da iyi özetliyor ![]() ![]() ![]() Yazan : Nilüfer Kas |
![]() |
![]() |
|