|
|
Konu Araçları |
aile, çocukların, dikkat, ebeveynlerin, etmesi, gerekir, yaşantısında |
Çocukların Ve Ebeveynlerin Aile Yaşantısında Dikkat Etmesi Gerekir. |
08-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocukların Ve Ebeveynlerin Aile Yaşantısında Dikkat Etmesi Gerekir.Arkadaşlar burada bir genel konu açmış bulunuyorum Herkesi ilgilendirir ve benim ailemle sorunlarım yok diyen bir kişi içinde bir kaç şey yazacağım ileri ki zamanlarda sıkıntı yaşamayalım Öncelikle iyi bir aile yaşamı istiyorsanız kendinize soracağınız sorular: 1- Ben ailemden nasıl davranmasını istiyorum? 2- Ailem bana nasıl davranıyor? 3- Ailem benden nasıl davranmamı istiyor? 4- Ben aileme nasıl davranıyorum? 5- Benim davranışlarım aile içerisinde olan genel kurallara uyuyor mu? 6- Ailemin davranışları aile içerisinde olan genel kurallara uyuyor mu? 7- Ailem, aile içinde nasıl, başka mekanlarda(misafirlik vs) nasıl davranıyor? 8- Ben aile içinde nasıl, başka mekanlarda(misafirlik vs) nasıl davranıyorum? 9- Ailemin benden beklentileri neler? 10- Benim ailemden beklentilerim neler? 11- Ailenin maddi, manevi durumları beni nereye taşır?(geleceğiniz) 12- Ailem benimle her sorununu paylaşıyor mu?(Aile bireylerini ilgilendiren) 13- Ben ailemle her sorunumu paylaşıyor muyum? 14- Ailemin bana duyduğu güven var mı? Varsa ne kadar, yok ise bunu nasıl kazanabilirim?(yok ise nedenleri?) 15- Ben aileme yeterince güveniyor muyum? Güvenmiyorsam nedenleri nelerdir? 16- Aile içerisinde sözlü, fiziki bir şiddet söz konusu mu? 17- Ben ailemi çileden çıkaran davranışlar sergiliyor muyum? 18- Ailem bana çocuk gibi mi yoksa yetişkin bir birey gibi mi davranıyor?(çocuk:5-12 yetişkin 12+ yaş grupları) 19- Ailemi maddi olarak sıkıyor muyum? 20- Bana yeterince sevgi gösteriyorlar mı? 21- Ben aileme yeterince sevgi gösteriyor muyum? 22- Aile yaşantısında her şey adaletli olarak mı sürüyor? 23- Ailem beni yaşımdan dolayı(5-12) hor görüyor mu? 24- Ben yokken hakkımda neler konuşuyorlar?(uygulayın) 25- Ailem ile normal bir diyaloğum var mı? 26- Aile bireyleriyle ne sıklıkla görüşüyorum? (24 saat içerisinde kaç saat) 27- Ailemin bana karşı psikolojik yaklaşımı nedir? Şuan bu kadar yazabildim aklıma geldikçe güncelleyeceğim Bunları kendinize sorun ama dürüst olun en ufak üçkağıtçılığınızda hata yapabilirsiniz Ve her sorunuzun cevabını kağıtlara veya bu konunun altına dökün Paylaşmak istemeyebilirsiniz en iyisi açın defteri yüzleşin sorunlarınızla Her hangi bir soruda dertten anlayan her türlü kişiyle konuşun Konuşmak bağları sıkı tutar Eğer her soruya olumlu cevap verdiyseniz(istisnai bir durum) bunları kesinlikle devam edin hatta daha da ileriye taşıyın Benim unuttuğum sorularda lütfen bu konunun altına paylaşın Maksadım herkesin aile bağları kuvvetli olsun kimse anlaşmazlık yüzünden ayrı düşmesin Sevgiyle kalın |
|