Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hatrı, kahvenin, vardır, yıl

Neden Bir Kahvenin 40 Yıl Hatrı Vardır ?

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Neden Bir Kahvenin 40 Yıl Hatrı Vardır ?





Türk kahvesi güzel sohbetlerin en güzel şahidi, yorgunluğun ilacı, keyifli bir tutkudur Ama bol köpüklü pişirmek için bazı püf noktalarını bilmek gerekir
Türk kahvesinin geçmişi


Her ne kadar Kuzey Afrika kökenliyse de, "kız isteme" ritüellerinden "fal bakma" alışkanlığına kadar bir dizi gündelik hayat kültürünü de temsil eden Türk kahvesi, son yıllarda hazır (granül) kahvenin kazandığı yaygınlığa rağmen 'iktidar koltuğunu' terk etmiyor Kesin tarih tartışmalı olsa da, kahvenin bu topraklara 16 yüzyıl ortalarında Arap Yarımadası'ndan geldiği biliniyor

Kahve pişirmenin püf noktaları


Bakır ya da pirinç ibrikler, telkari gümüşten cezve ve fincan zarfları, işlemeli tepsiler, türlü motiflerle bezenmiş İznik ve Kütahya üretimi porselen fincanlar ve tabaklar, soğutma kabı, muhafaza kutusu vs kahvenin geçmiş zamanlarda keyif hayatının ne kadar önemli bir alanını oluşturduğuna işaret ediyor

Türk kahvesi nasıl yapılmalı?


Kahveyi bakırdan bir cezvede pişirmeniz kahvenizin lezzetini katlayacaktır Alüminyum cezvede yapılmış kahve çabuk pişeceğinden lezzeti de ağır ateşte pişen kahve ile bir olmaz Kahvenin suyu soğuk olmalı Suyunun içine kaç kişilik kahve yapacaksanız çay kaşığı ile her fincana iki kaşık olacak şekilde kahve ekleyin Şekerini de az, orta ya da çok şekerli olarak göz kararı ayarlayabilirsiniz Ateşi en kısıkta olmalı 15 dakikalık ortalama bir süre ateş üzerinde kalmalı Köpürmeye başladığında ateşin üstünden alın; fincanlara köpüğü paylaştırın ve sonrasında tekrar ateşe koyun, tekrar kabardığında fincanlara paylaştırın

Kahvenin sunumu da özen ister!


Kahvenin yanında mutlaka bir bardak suyu misafirlerinize ikram etmelisiniz Bu suyun içimi ile ilgili, en yaygın bilinen gerçek kahve içildikten sonra suyun içilmesidir


İkinci bilinen ve kahvenin tadını doğru hissetmek için önerilen ise suyun kahveyi içmeden önce içilmesidir


Nedeni ise; damağı önceden temizleyerek kahvenin tadına daha çok varmaktır


Kahvenin sunumuna eşlik edecek tepsiler bakırdan ya da pirinçten yapılmış olabilir Kahve fincanlarınızı da yine sunum tarzınıza uygun olarak seçmelisiniz


Bakır ya da pirinç bir tepside ikram edecekseniz ince ayaklı, zarif kahve fincanlarında ikram etmeniz sunumunuzda bir bütünlük oluşturacaktır


Kahvenin yanında çikolata ya da Türk lokumu ikram etmeniz ise oldukça zengin bir görüntü oluşturacak ve kahvenin keyfini ikiye katlayacaktır


Şimdilerde Türk kahvesinde moda olan damla sakızlı Türk kahvesini de hazır olarak alabilir ve misafirlerinize farklı bir lezzetle de tanıştırabilirsiniz…


Kahvenizi serin ve kuru bir yerde saklamalısınız Baharat ve keskin kokulu yiyeceklerde uzak tutmalısınız çünkü fazlasıyla çabuk bozulur

Keyifli sohbetlerinizin harika partneri Türk kahvesini nefis bir şekilde hazırlayın ve bu anın tadını çıkarın…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.