|  | Meşhur Ölümden Önceki Son Sözler |  | 
|  08-17-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Meşhur Ölümden Önceki Son SözlerSezar'ın yeğeni    Asıl ismi Oktavyanus   Ölüm döşeğinde son sözü bir tiyatro terimi oldu: - Oyun bitti  AVGUSTUS (M  Ö  -M  S  14) Meşhur Romalı deha   Suikaste uğradı  Hançerle hücum edenlerin arasında kendi evlatlığı Brütüs'ü görünce kendini müdafaadan vaçgeçti, ölümü kabullendi ve ölürken, tarihe malolan şu sözü söyledi: - Sen de mi Brütüs? SEZAR (M  Ö  101-44) Meşhur, zalim ve mecnun Romalı İmparator    Ölürken son sözü: - Dünya bir büyük san'atkar kaybediyor! NERON (57-6) Roma İmparatoru    Ölürken ayağa kalkar ve son sözlerini söyler: - Bir imparator ölümü ayakta karşılamalıdır  VESPASİANUS (69-7) İngiltere kralı  Son sözü: - Ölümüm çok uzun sürdü, umarım beni affedersiniz  CHARLES 2  (1630-1685) Fransa kralı    Son sözleri, ölüm döşeğinde, oda uşağının ağlaması üzerine : - Siz benim ölümsüz olduğumu mu sanıyordunuz? 14  LOUİS (1638-1715) İttihatçıların meşhur fedaisi  İdama mahkum edilir  İdam mangası komutanına eliyle kalbini gösterir ve: - Burayı nişanla, bu kalp kolay kolay durmaz  YAKUP CEMİL Eski çağların meşhur filozofu  Doksan yaşında bir gün okuldan çıkarken yanlış bir adım attı ve düştü  Eliyle toprağa vurarak: - Geliyorum, geliyorum amma beni niçin bu tarzda çağırıyorsun? ZENON Ünlü İngiliz siyasetçisi ve düşünürü  İdama mahkum edildi  İdam sehpasına çıkarken cellada son sözleri: - Çıkmama yardım ediniz, inerken nasıl olsa yalnız kalacağım  THOMAS MORE Büyük Fransız edebiyatçısı  Son sözleri: - Perdeleri indiriniz, oyun bitiyor  RABELAİS (1794-1553) Son sözü: - Halime üzülüyorum  FONTENELLE (1657-1757) Büyük Türk romancısı  Boğazından muzdaripti  Kan gelince, son sözü: - İşte bu fena  PEYAMİ SAFA (1899-1961) Dünyanın en ünlü ressamlarından  Ölüm döşeğindeyken Kral Birinci François onu ziyarete geldi, doğrulmak istedi, beceremedi, Kral onu tuttu, krala doğru baktı ve son sözlerini söyledi: - Haşmetli hükümdarımın kollarında ölmek benim için şereflerin en büyüğüdür  LEONARDO DA VİNCİ (1452-1519) Büyük Fransız şairi  Son sözü: - Kara bir ışık görüyorum  VİCTOR HUGO Büyük Fransız şairi  Son sözü: - Allah Kerim ARTHUR RİMBAUD Büyük vatan şairimiz  Son sözü: - Biraz dinleneyim  NAMIK KEMAL (1840-1888) Ünlü Makber şiirinin şairi  Son sözü: - Artık kurtulmak istiyorum  ABDÜLHAK HAMİD (1851-1937) İslamın büyük peygamberi  Son sözü: - Allahümme refikel ala-Beni üstün dostluğuna kavuştur HAZRETİ MUHAMMED (s  a  v  ) | 
|   | 
|  | 
|  |