![]() |
Hitit Veba Duası: |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hitit Veba Duası::Ey tanrılar nedir bu yaptığınız,ülkeye veba saldınız ![]() Hatti ülkesi ölüyor,bu nedenle ekmek pişirip,içkiler sunamıyor, tanrının tarlasını süren çifçilerde öldü ![]() Veba bitmedi ve Hatti ülkesinde,insanlar ölmeğe devam ediyor ![]() Bense yüreğimin acısına ve ruhumun kaderine artık dayanamıyorum ![]() Hattinin fırtına Tanrısı efendim,hayatımı bağışla önünde dizçöküp yalvarıyorum ![]() Merhamet et ![]() Vebayı Hattiden uzaklaştır ![]() ![]() İnsanın günahkar olduğu doğru,babamda günah üşledi ve size karşı geldi,ama ben hiçbir şekilde günah üşlemedim ![]() Babanın günahı oğula geçer,banada babamın günahı geçti,dogrudur Tanrılarım efendilerim,bir kez daha bana karşı merhametli olun,yanlış yola sapanlardan, kötü işler yapanlardan,hiç kimse kalmadı,artık hepsi öldü ![]() çünkü bakın size ey tanrılar,ey benim efendilerim ![]() Sizlere ülkem için,ülkemi vebadan korumak içn kaferet kurbanları sunuyorum ![]() Herkes ölünce size kimse kurban getirmez,bu acıları çekip çıkarın yüreğimden,benim ruhumda bu korkuları atın ![]() (Hitit tableti ![]() |
![]() |
![]() |
|