|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anababanın, anlamlı, bırakabileceği, evladına, güçlü, miras, olabilir |
![]() |
Bir Anababanın Evladına Bırakabileceği En Anlamlı, En Güçlü Miras Ne Olabilir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Anababanın Evladına Bırakabileceği En Anlamlı, En Güçlü Miras Ne Olabilir?Bir anababanın evladına bırakabileceği en anlamlı, en güçlü miras ne olabilir? Bu soru bana sorulduğunda cevabım, anlam verme sistemi olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanın gerçek gücünün kaynağı onun anlam verme sistemidir ![]() Çok yüksek kapasitede bir monitör sistemi olan beyin, her an kim olduğumuzu, nerede olduğumuzu, niçin orada olduğumuzu, günü, saati, ayı, yılı bildiği gibi sosyal rollerimizi, kimliğimizi, duygularımızı ve daha birçok şeyleri sürekli izler ![]() ![]() ![]() Değişik yaşlarda altı yüz kadar öğrenciye, “Bu okulda ne kadar varsınız?” diye sordum; “0” en düşük ve “100” en yüksek arasında değerlendiren öğrencilerin çoğu yuvarlak rakam vermediler, “54,” “62,” “78” gibi ara rakamlar verdiler ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi bir anne ve çocuk etkileşimini düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci ortamda anne çocuğun algıladığı gerçeğe saygısız; o nedenle çocuğu hiç hesaba katmadan, “Hayır doymadın; iki köfteyle doyulmaz, kalan köfteleri ye!” diyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözleyen biri anlattı; annesi, çişinin bittiğini söyleyen bir oğluna, “hayır bitmedi, haydi bitir,” diye birkaç kez tekrar edince çocuk, “vallahi bitti anne!” diyerek ağlamış ![]() ![]() Bu satırları yazarken ne kadar acı çektiğimi bilemezsiniz ![]() ![]() “Üşüyorsun,” deyip hemen hırkayı giydirmenin, hiç sorma gereği duymamanın ne kadar yok edici, zarar verici olduğunun farkında değiliz ![]() ![]() Doğan Cüceloğlu (09 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bir Anababanın Evladına Bırakabileceği En Anlamlı, En Güçlü Miras Ne Olabilir? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Anababanın Evladına Bırakabileceği En Anlamlı, En Güçlü Miras Ne Olabilir?kesinlikle doğan cüceloğlu olduğunu daha okurken anlamıştım çoğu yazısını okumuşumdur üniversite yıllarımda ![]() ![]() yazın çok güzeldi bu tür bir paylaşımı yaptığın için teşekkür ederim bir iletişimci olarak kendi adıma ![]() |
![]() |
![]() |
|