|  | Yürek Dediğin Sadece Bir Organ Değil... |  | 
|  08-17-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Yürek Dediğin Sadece Bir Organ Değil...Babası öldü  Yetim büyüdü  Üvey evlat oldu  Tutuklandı  Hapse atıldı  Sürüldü  İşsiz kaldı  Şöyle yazıyordu o sıkıntılı günlerde kaleme aldığı günlüğüne; 'Harcamalarım fazla değil, zira gelirim hep az  ' Hastalandı, böbreklerinden  Vuruldu, göğsünden  Mesleğinden atıldı  İdama çarptırıldı  Kardeşleri öldü  Çocuğu olmadı  Boşandı  Karaciğeri iflas etti  Evet    Mustafa Kemal Atatürk bu    Evladı olmayan bir yetimin, duygularını anlatın    Anlatın ki, o yetimin, evlatlarımıza bıraktığı hediyenin kıymetini anlasın evlatlarımız  Cumhuriyet, çocuklara anlatıldığı gibi, folklorik bir müsamere coşkusundan ibaret değil çünkü    Anlatın ki, kökeninde barınan derin hüznü kavrasınlar  İşte liste yukarıda  Kısacık ömründe bir insanın başına ne felaket gelebilirse gelmiş    Bunu anlatın    Direnen, teslim olmayan ruhu anlatın   Korkmasınlar engellerden  Korkmasınlar yalnız kalmaktan  Korkmasınlar işsizlikten    Korkmasınlar parasızlıktan  Korkmasınlar alçaklardan  Korkmasınlar doğrulardan  Yürek dediğin    Sadece organ değil Bunu anlayın !!! Ve Bir Anı; ↓↓↓↓↓↓↓↓↓ İzmir kurtulmuş, çok tatlı bir yorgunluk, Ankara'ya hareket edecekler    Trene binerler ve kompartımana çekilirler  Ertesi gün, yaveri, Atatürk'ün kompartımanının kapısını çalar  Atatürk, yorgun, bitkin bir halde kravatını yıkamaktadır  Yaveri; 'Paşam bu ne hal, hiç uyumadınız herhalde, niye böylesiniz?' der  'Çocuk, kompartımanıma yastıkla battaniye koymayı unutmuşsunuz  Kolumu yastık yaptım ağrıdı  Setremi yastık yaptım üşüdüm  Uyumadım kalktım' der  Yaveri; 'Aman paşam! Birimize haber verseydiniz  Hemen size bir yastıkla battaniye getirirdik' der ve bir ülke kurtarmaktan dönen komutan tarihi bir cevap verir; 'Geç fark ettim  Hepiniz en az benim kadar yorgundunuz, hiçbirinize kıyamadım  Önemli olan benim uyumam degil, milletimin rahat uyumasi   ' ATAMIZ SAYESİNDE ÖYLE RAHAT UYUYORUZ Kİ; HALA UYANAMADIK    | 
|   | 
|  | 
|  |