Kralın Yolu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kralın Yoluİlginç Haber02 Temmuz 2012 Kralın Yolu Bir kral halki için geniş bir yol yaptırmaya karar verdi Yapımı tamamlanan yolu halka açmadan önce, bir yarışma düzenlemeye karar verdi![]() ![]() Isteyenin bu yarışmaya katılabileceğini ilan ettiren kral, yoldan en güzel geçecek kişiyi belirleyeceğini söyledi Yarısma günü, insanlar akın ettiler Bazıları en güzel arabalarını, bazıları en güzel elbiselerini getirmişti: Kadınlardan kimileri saçlarını en güzel biçimde yaptırmıştı, kimi de yanlarında en güzel yiyecekleri getirmişti![]() Gençlerden bazıları spor kıyafetler içinde yol boyunca koşmaya hazırlanıyordu Nihayet, tüm gün insanlar yoldan geçtiler, fakat yolu kat edip tekrar kralın yanına döndüklerine hepsi ayni sikayette bulundu:Yolun bir yerinde büyükçe bir tas ve moloz yığını vardı ve bu moloz yığını yolculuğu zorlaştırıyordu ![]() Günün sonunda yalnız bir yolcu da bitis çizgisine yorgun argın ulastı Üstü bası toz toprak içindeydi, ama krala büyük bir saygıyla yönelerek elindeki altin kesesini uzattı:"Yolculuğum sırasında, yolu tıkayan tas ve moloz yığınını kaldırmak için durmuştum Bu altın kesesini onun altında buldum Bu altınlar size ait olmalı "Kral gülümseyerek cevap verdi: "O altinlar sana ait delikanli ""Hayır, benim değil Benim hiçbir zaman o kadar çok param olmadi ""Evet" dedi kral ![]() "Bu altinlari sen kazandin, zira yarısmanın galibi sensin Yoldan en güzel geçen kişi sensin Çünkü, yoldan geçen en güzel kişi, ardından gelenler için yoldaki engelleri kaldiran kişidir! |
|
|
|