....[ Akıl,Kalp,Halat ]...... |
05-22-2008 | #1 |
gülgüzeli
|
....[ Akıl,Kalp,Halat ]......Bir insanın hayatındaki en önemli kararlardan birinin iş konusunda olduğunu biraz geç olsa da anladım Gerçi hiç birşey için geç değildir de Belki de çocukluğumuzda ailelerimizin hiç önemsemediği, bir iş olsun da ne olursa olsun diye baktığı ve yönlendirdiği meslekler yaşam şeklimizi değiştiriyor Sevmediğimiz meslekleri çoğu zaman mecburiyetten zoraki sürdürüyoruz, tatmin yaşamadan hatta ızdırap içinde Yıllar geçip kendinizi daha iyi tanıdığınızda karakterinize uygun olmayan bir işi ruhunuzu yok edercesine yaptığınızı anlarsınız Ve bu yokoluşun bir hiç uğruna sırf başkaları istedi diye yaptığınızı anladığınızda mutsuzluğunuz bir kat daha artar Diğer taraftan ise nasıl kurtulabilirim diye bir çırpınış başlar Yeterince cesursanız bu keşmekeşten kurtulmak için adım atarsınız O adımdan sonra durdurulamayan bir değişim ve gelişim başlar Hiç kimsenin kolay kolay atamadığı o adım sizi huzura ve umuda taşıyacaktır bunu bilirsiniz İnancınız sizi bir gün hem de çok uzun olmayan bir sürede hayal ettiğiniz yaşama kavuşturacaktır Yeter ki yılmayın, yorulmayın, yapamazsın diyenlere aldırmayın onlar kendi başarısızlıklarını bastırmak kendi korkularını haklı çıkarmak için sizi kullanırlar Asla unutmayın Hayatta en zevkli şey başkalarının "yapamazsın" dediklerini yapabilmekmiş İnanan herkes başarılı olur birgün yeter ki cesur olsun ve harekete geçsin Ben de harekete geçtim, zorlukların bir kısmını atlattım, büyük kısmını ise yaşamaya devam ediyorum Ama biliyorum ki 2 sene sonra istediğim bir işi yapıp istediğim hayatı yaşayacağım Sevmediğim bir işi yapmaktansa umudumu besler tüm zorluklarına rağmen mücadeleye devam ederim Yara alacağım belki ama güçleneceğim de Ruhumun yok olup gitmesi daha kötü sonuçta, aldığım yaralardan bile alıntı
05-22-2008 | #2 |
gulhan
|
Cevap : ....[ Akıl,Kalp,Halat ]......emegıne saglık ablacım