![]() |
Zülfü Livaneli'den Bir Yazı.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zülfü Livaneli'den Bir Yazı..Din iyiye de kullanılabilir, kötüye de ![]() ![]() ![]() Sağduyulu sözler duymaya hasret kalmış bir toplumuz biz ![]() ![]() Sanki sınırın bir tarafında aklı başında, normal, düzgün düşünebilen, sağduyulu kalabalıklar var; öte tarafta ise çılgınlaşanlar, ölçü tanımayanlar ![]() ![]() ![]() Siyasetten magazine kadar her yerde rastlanıyor bu tiplere ![]() Bu yüzden “normal” yurttaşlardan bana yansıyan şikâyetler daha çok bu konularda yoğunlaşıyor ![]() “Yahu nasıl oluyor da böyle konuşabiliyorlar, görmüyorlar mı?” sorusuyla karşılaşıyorum sık sık ![]() Galiba görmüyorlar ![]() Toplumun nefes alıp verişlerini hissedebilmek için, onun içinde olmak gerekiyor ![]() Siyaset toplumun içinde yaşamıyor ![]() ![]() ![]() Aynen askerlikte olduğu gibi “farklı mantık”la düşünüyorlar ![]() Köşe yazarlarının da kendilerine ait bir dünyaları ve ayrı değer yargıları var ![]() Bazısı topluma yakın, bazısı ise çok uzak ![]() Magazin dünyası da toplumun içinde yaşamıyor ![]() ![]() Bu yüzden Türkiye’de arada sırada sağduyulu sözler duyduğu zaman şaşırıyor insan ![]() ![]() Dün bana da aynen böyle oldu ![]() Diyanet İşleri Başkanı Profesör Ali Bardakoğlu şunları söylüyordu: “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı, Cumhuriyetimizin temel ilkeleri olan laiklik ve çağdaşlıkla bir arada yaşatmanın yollarını arıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Ne kadar sağduyulu ve insanın içine ferahlık veren sözler değil mi? Eminim ki bu ülkede, milyonlarca insan Bardakoğlu gibi düşünmekte ve bu sözlere hak vermektedir ![]() Ama ne yazık ki ideolojik saplantıyla yetiştirilenler, gerçeği göremeyecek kadar körleşiyor ve yaşları kaç olursa olsun saçmalıyorlar ![]() Son günlerde bunun önemli örneklerini gördük ![]() ![]() Bu zatlarla karşılaştırıldığı zaman Bardakoğlu’nun sözleri daha da önem kazanıyor ![]() Diyanet İşleri Başkanı’nın konuşmasından bir bölüm daha alayım: “Din görevlilerinin duygusal yanı olduğundan toplum üzerinde karşı konulmaz büyük bir etkiye sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir zamanlar Mescid-i Aksa, Elhamra, Süleymaniye, Nat, Mevlit gibi estetik şaheserler yaratmış olan İslam’ın, zevksiz bir varoş damgası yediği ve siyasete, ticarete alet edildiği günümüzde, Ali Bardakoğlu’nun sözleri özel bir önemle okunmalı ![]() Zülfü LİVANELİ |
![]() |
![]() |
|