Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Program Anlatımları [Resim & Video]

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arttiracak, bilgisayarin, cozum, hizini, yolu

Bilgisayarin Hizini Arttiracak 55 Cozum Yolu...

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1) Bilgisayarım açılırken, eksik DLL dosyası olduğunu belirten birhata ile karşılaşıyorum Sorunumu nasıl çözebilirim? DLL dosyalarıWindows ve yüklediğiniz yazılımlarla ortak olarak kullanılan dinamikkütüphane dosyalarıdır Sistemden bir yazılım kaldırıldığında, DLLdosyalarından bir ya da birkaçı silinebilir Bu durumda, hata mesajındabelirtilen DLL dosyasını wwwdrddyndnsorg/searchhtml adresinde aratarak indirin Bu dosyayı Windows altındaki System klasörüne kopyalamanız sorunu çözecektir

2) Sabit diskimde tek bir bölüm var Varolan verilerimi kaybetmedennasıl yeni bölüm oluşturabilirim? FDISK kullanarak bunu yapmakolanaksız Sabit disk bölüm yöneticisi yazılımına ihtiyacınız var Bugibi yazılımlar arasında kullanımı en kolay olanı Partition MagicPro'dur Bu yazılımı Symantec Corp adresinden temin edebilirsiniz

3) Windows XP kullanıyorum ve sistemimde bolca RAM var Bu belleğin birkısmını sabit disk gibi kullanabilir miyim? Yeterli miktarda RAM olduğusürece yeni bir sabit disk sahibi olmanın en ucuz yolu, bir sanalsürücü yazılımıdır Bu işi yapabilen araçlar arasında en iyiörneklerden biri RamDisk'tir Ramdisk, Windows XP Home/Professional,Windows 2000 ve NT sürümlerinde çalışabiliyor Bu yazılımı Disk Cache, Hybrid Disk Cache and RamDisk Solutions adresinden indirebilirsiniz

4) USB portuna bağladığım bazı donanımlar, sürücüleri hatasızolmalarına rağmen çalışmıyor ya da keyfine göre çalışmayı reddediyorUSB yeterliliğine sahip cihazlar çalışmalarını sağlayacak elektrikenerjisini de USB portundan sağlarlar İşletim sistemi ve sürücülerdebir sorun olmadığı halde bazı USB cihazların çalışmaması ya da belirliUSB cihazların çalışmamalarının nedeni güç eksikliği olabilir

5) Bir dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermeden yanlışlıkla silsem yada yanlış dosyayı aynı isimle kaydetsem, nasıl geri çağırırım? Windowsaltında normal yollarla bu gibi kayıpları gidermek mümkün değil Birveri kurtarma yazılımı kullanmanız gerekir En iyi veri kurtarmayazılımlarından Media Tools (atldatarecoverycom) ya da Easy Recovery Proffessional'ı (wwwontrackcom)kullanabilirsiniz Bu iki yazılımdan birini çalıştırdığınızdakurtarabileceğiniz yüzlerce dosya göreceksiniz Dosyanın isminibilmeniz, kurtarma işleminin süresini oldukça kısaltacaktır

6) Windows 95/98/Me altında sorun çıkarmayan harici modemimi WindowsXP'de kullanıyorum Sistemi yeniden başlattığımda modem ortadankayboluyor Bunun sebebi, Windows XP sürücülerinin yüklenmemesi ya dayüklenen sürücülerin problemli olmasıdır Sistemi yenidenbaşlattığınızda modemi düğme ya da anahtarından açıp kapatın Sistemaltında Donanım yöneticisine girip Bilgisayarım üzerinde sağ tıklayıp'Donanım değişikliklerini tara'ya girin Windows XP modemitanıyacaktır Yaramazsa, bir de modemin kablosunu çıkartıp takmayıdeneyebilirsiniz

7)Windows XP kurulum sırasında bileşen seçimine izin vermiyor vekurduktan sonra Program Ekle/Kaldır altında kaldırılacak doğru düzgünbir Windows bileşeni göremiyorum En azından yüklü bileşenlerin hepsinigörmenin yolu var mı? Evet bunun bir yolu var Windows XP'yi kurduğunuzklasöre (C:Windows gibi) girerek INF klasörünü açın Sysocinfdosyasını bulun ve sağ tuşla tıklayarak Notepad ile açın CTRL+Htuşuyla Bul/Değiştir kutusunu açın Değiştirilecek kelime kutusuna'hide' girin Diğer kutuyu boş bırakarak tüm 'hide' kelimelerinikaldırın Sistemi yeniden başlatınca Program Ekle/Kaldır altında dahafazla bileşen olacaktır Dikkat! Bilmediğiniz bileşenleri kaldırmayın,sonradan çok üzülebilirsiniz

8) Sistemi açtığımda BIOS sıfırlanıyor Anakart üzerinde BlOS'unüzerine yazılan bilgilerin saklanması amaçlı bir pil bulunur Diğerşarj edilebilen piller gibi BIOS pilinin de belirli bir ömrü olmasınaek olarak, güç kaynağına uzun süre elektrik gelmezse pil şarjedilemediği için BIOS sıfırlanır Elektrik kesintisi gibi kısa süreligüç kaybı BIOS'u sıfırlıyorsa, pil sorunludur ve değişmesi gerekirEğer güç kaybı olmadan sistem açılışında BIOS sıfırlanıyorsa, anakartkullanım kılavuzuna başvurarak BIOS sıfırlamak için kullanılan jumperayarlarını kontrol edin

9) İkiye bölünmüş, üzerinde Windows 98 kurulu bir sabit diskim ve bolcabos alanım var Bu sabit disk üzerinde 98'e ek olarak Windows XP veSüse Linux de kullanmak istiyorum Varolan işletim sistemini dekullanmaya devam ederek Windows XP ve Linux kurmak için ilk olarak yenibir bölüm yaratmanız gerekir FDISK ile mevcut bölümü silmeden yenibölüm açmayacağınız için, ilk olarak sabit disk bölümlendirme yazılımıkullanarak diski üçe ayırın Windows XP'yi ikinci bölüme kurduğunuzdaaçılışta işletim sistemi seçenekleri çıkacaktır Son bölüm üzerineLinux kurduğunuzda ise Lilo'yu MBR'ye yazdırın Açılışta ilk olarakLilo yüklenecek ve Linux/Windows geçiş seçeneği sunulacaktır

10) Outlook Express kullanıyorum Elektronik posta mesajlarımda | bolcayazım hatası var Bunu nasıl engellerim? Eğer sisteminizde TürkçeMicrosoft Office yüklüyse, elektronik postaları yazım hatalarına karşıdenetleyebilirsiniz Bunun için Tools>Options>Spelling altındanAlways Check Spelling kutusunu işaretleyin Daha sonra da alt kısımdabulunan Dictionary kutucuğundan Türkçe'yi seçin Bu işlemden sonraOutlook Express her elektronik posta yolladığınızda otomatik olarakyazım hatalarını kontrol etmeye başlayacaktır

11) Windows KP'nin CD yazma işlemini nasıl hızlandırabilirim? WindowsXP yazılacak verileri belirli bir klasöre kopyaladıktan sonra CD'yeyazar Eğer CD'ye kopyalayacağınız dosya ve klasörler Windows XP'ninkurulu olduğu bölümdeyse, sözkonusu veriyi kesip (CTRL+X), Cocumentsand Settings(Kullanıcı Adı)Local SettingsVApplication DataMicrosoftCDBurning klasörü altına yapıştırın (CTRL+V) Dikkat! CD yazma işlemibitince XP size bu dosyaları ne yapacağınızı soracaktır, işletimsisteminin bu dosyaları saklamasını istemezseniz, silineceklerdir

12) IE 60 kurdum IE, sayfadan daha büyük bir resim görüntülemekistediğimde otomatik olarak pencereye sığdırıyor Bunu nasılengellerim? Resim tam olarak yüklenip sayfaya sığdırılacak boyutlaraindirildiğinde fareyi resmin üzerinde kısa bir süre bekletin Fareimlecinin yanında beliren buton ile resmi orijinal boyutlarınagetirebildiğiniz gibi, aynı butonu kullanarak IE 60'ın 'EnableAutomatic Image Resizing' özelliğini kapatabilirsiniz

13) Aynı evde ya da apartmanda bulunan iki bilgisayarı birbirinebağlayarak üreticiliği artıran uygulamalar (Quake 3 gibi) çalıştırmakistiyorum Bunu ne şekilde ve hangi parçalarla yapabilirim? Bunun enkolay yolu, ilk olarak ağ yapılandırması daha basit olan Windows XPProfessional kurmaktan geçer Daha sonra ise iki adet Ethernet kartı vehub'sız bağlantı için Category 5 Crossover kablosuna ihtiyacınızolacak Bu malzemeleri bir bilgisayar mağazasından bulabilirsinizAccesories-Communications-Setup Small Office Home Networkingsihirbazını çalıştırın Ayrıntılarını vermeye gerek olmayan birkaçbasit adımdan sonra, yaratılan disketi diğer bilgisayarda çalıştırarakkısa bir süre içinde iki sistemi birbirini görebilir halegetirebilirsiniz

14) İki bilgisayarı Ethernet ve Icablo ile birbirine bağladımSistemlerin birinde modem yok Her iki PC'den de İnternet'egirilebilmesi için ne yapmam gerekiyor? Önceki çözümde (13) bulunanaçıklama bu soru için de geçerlidir Tek fark, sözkonusu disketin modembulunan sistemde hazırlanması zorunluluğu olacaktır Yarattığınız budisketi Windows XP, Windows ME ve Windows 98 SE çalıştıran sistemlerdekullanabilirsiniz

15) Linux için sürücü aramaktan yoruldum Bu sürücülerin ya da enazından linklerinin bulunduğu bir site var mı? Evet, bu hizmeti verenbirçok site mevcut İşte en meşhurlarından biri: wwwlinuxbasiscom/drivershtmlYine de, her donanım sürücüsünü üretici firmanın sitesinden indirmek eniyi yoldur Farklı bir siteden indirdiğiniz dosyaların içinde donanımsürücülerinden daha fazlasının olmadığı garantisini kimse vermez

16) Windows 95/98/Me ve kablo modem kullanıyorum Bazen bağlantı kısabir süreden sonra kopuyor Modem tekrar online olduğunda ise veritransferi yapmamaya başlıyor Bilgisayarı yeniden başlatınca bile sorunçözülmüyor Temel sorun bilgisayarınızın İP alıp almamasıdır İşletimsisteminiz NT ya da üstü olsaydı DHPC sunucusundan kolaylıkla bir İPalabilirdi, ancak Windows 95/98/Me'de bu sorunla karşılaşmak bazenkaçınılmazdır Modemin fişini çekin ve bilgisayarınızı kapattıktansonra modemi açın Modemin online olmasını bekleyin ve Activitylambasında bir hareket gördüğünüzde bilgisayarınızı açın Bağlantınızyenilenmiş ve geçerli bir İP aldığınızı göreceksiniz İşletimsisteminizi Windows XP ya da 2000 Professional'e yükseltmeniz isekökten çözümdür

17) Windows XP kurduğumdan bu yana bir çok IE güncellemesi yapmıştımXP'yi yeniden kurduğumda, IE için bu güncellemeleri yüklemek için dahakolay bir yol var mı? Microsoft 15 Mayıs'ta internet Explorer için şugüne kadar çıkartılan tüm güncellemeleri tek bir dosya olaraktoplayarak yayınladı 50 dan 60'a kadar eksiksiz güncelleme yapan budosyayı tek başına indirmeniz ve kurmanız yeterli Dosyayı aşağıdakiadreste bulabilirsiniz: http://wwwmicrosoftcom/windows/ieads/critical/Q3

21232/defaultasp

18) Windows ME üzerinde lE'yi her açtığımda 'An Error Occurs inMshtmldll in internet Explorer 6' mesajı alıyorum Bu sorunu nasılçözebilirim? Bu sorun tek bir dosyadan kaynaklanan basit bir hata ancakinternet Explorer'ı kullanmanızı tümüyle etkiliyor Sorun şu; IE 60mshtmldll dosyasının 6026000 sürüm numaralı derlemesine ihtiyaçduyuyor fakat sizin yüklediğiniz 60 paketi biraz eski bir derleme Budurumda sürümü daha yeni bir internet Explorer paketi ilegüncellerseniz, sorun giderilecektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

19) Windows 98 SE çalıştıran sistemimdeki bir yazılımı kaldırdıktansonra yeniden başlattım Sistem açılırken bir VXD hatası veriyor vekilitleniyor

Bilgisayarın öncelikle neden kilitlendiğini bulmalıyız Bunun içinWindows'u F8 ile başlatarak listede Adım Adım Onayla seçeneğini seçipdevam ederek, hepsine Evet diyerek sistemin hangi işlemden sonrakilitlendiğini bulmalısınız Sistemi kilitleyen işlemi belirlediktensonra Windows'u Güvenli Kip ile başlatın 'Başlat'tan 'Çalıştır'ı seçinve kutucuğa 'msconfig' girin Açılacak pencerenin en sağdaki tabındabaşlangıçta çalıştırılan yazılımların listesini göreceksiniz Sorunluyazılımla ilgili satırdaki işareti kaldırın ve Tamam diyerek çıkınBilgisayarınızı yeniden başlattığınızda problem çözülecektir

20) Windows 2000 Professional kullanıyorum DVD seyretmek istediğimdewinDVD 'Create Overlay failed Please lower screen resolution ör colordepth and try again' hatası verdi Problem büyük ölçüde yazılımdabulunan bir Windows 2000 Pro hatasından kaynaklanıyor Öncelikle başkabir kullanıcı hesabı ile sisteme girmeyi ve WinDVD'yi çalıştırmayıdeneyin Yazılım çalışırsa, bilgisayarı yeniden başlatarak eskikullanıcı adınızla giriş yaptığınızda sorun çözülecektir Bu işeyaramazsa, bir önceki problemdeki adımları izleyin Böylece 3D oyunlarıoynayamasanız bile, DVD izleyebilirsiniz

21) Windows 98 altında ne zaman Dreamweaver yüklesem, bilgisayardonuyor ve sistemi yeniden başlatmak gerekiyor Program başkabilgisayarlarda sorunsuz çalışıyor Bunu nasıl hallederiz? İlk olarakekran kartı sürücünüz& #252; güncelleyin Sorun çözülmezse, 'Bilgisayarım'simgesi üstüne sağ tuşa tıklayın, 'Özellikler'! seçin ve açılanpencereden Performans sekmesine geçin Dört kademeli hızlandırıcıbarını öncelikle bir kademe düşürüp sisteminizi yeniden başlatın Buişe yaramazsa daha düşük kademeleri deneyin Unutmayın, bu ayafldüşürmek ya da kapatmak ekran kartınızın birçok özelliğindenyararlanmanızı engelleyecektir

22) Windows 98 ve IE 55 kullanıyorum Bazı sayfaları açmayaçalıştığımda 'A Runtime Error has occurred Do you wish to DEBUG Line=0Error = Object Expected' hatasını alıyorum Bu sorun çoğunlukla popupreklamları engelleyen programlar kullanıldığında oluşan bir hatadırYapmanız gereken, IE Araçlar mönüsü içinden internet seçeneklerinegirmek ve Gelişmiş sekmesindeki listeden 'Komut dizini hataayıklamasını devreden çıkart1 seçeneğini işaretlemek Tüm açık tarayıcıpencerelerini kapatıp yeniden çalıştırdığınızda sorun çözülecektir

23) Bu Messenger programının açılışta başlamasından sıkıldım Bundankurtulmanın bir yolu var mı? Messanger'ı kaldırmak için Başlat'tanÇalıştır'ı tıklayın ve aşağıdaki satırı aynen kopyalayın Tamam tuşunabasın Yazılım kaldırılacaktır Bilgisayarınızı yeniden başlatıpbaşarılı olup olmadığını test edebilirsiniz Diğer yandan bu karışıkkomutu girerken hata yapmaktan korkuyorsanız bu işi sizin yerineyapabilecek olan Tweaking Toolbox XP yazılımını kullanabilirsiniz: windowshelpnet - Welcome! RunDlBl advpackdll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgsinf, BLCRemove

24) Sabit disklerim FAT32 formatlı ve Windows 98 kurulu |Windows XPyüklesem, ama Çbunu sadece birinci bölümde lyapsam, yani sadece orayı jNTFS'e dönüştürsem, XP açılınca Win32 dizinleri de görür mü? Sadece ilkdizini formatlayıp, buraya XP kurmanız ve diğer dizinleri taramanızmümkün Windows XP FAT16 ve FAT32'yi destekliyor Ama, eğer düşüncenizNTFS'in daha güvenli olduğu ise, evet haklısınız; tümüyle NTFS'egeçmenizi öneririz

25) Sörf yaparken girdiğim bir sitedeki web sayfasında ya da penceredesabit diskimin içindeki dosyalar görünüyor Bu dosyalarınkopyalanmaları ya da silinmeleri mümkün mü? Sabit diskinizi kopyaladıkdemeleri tamamen yalan Bu sitedeki düğmelere tıkladığınızda tekyapılan şey, tarayıcı penceresinde sabit diskinizin gösterilmesi, ancakbunu sadece siz görebilirsiniz O siteyi hazırlayan kişi ya dabaşkabiri göremez Yine de içinizin rahat etmesini istiyorsanız,ZoneAlarnm Pro (ZoneAlarm by Check Point - Award winning PC Protection, Antivirus, Firewall, Anti-Spyware, Identity Protection, and much more) gibi bir kişisel güvenlik duvarı yazılımı kullanmanızı öneririz

26) Windows 98 üzerinde Creative Soundblaster Live! Value kullanıyorumAçılışta 'error: Memory manager not detected Creative SB16 emulationdriver requires EMM386 or similar Creative SB16 emulation driver notloading' hatası ile karşılaşıyorum Ses kartınızın Sound Blaster 16emülasyonu yapabilmesi için gerekli dosyaların yüklenmesinde hata varAslında çok eski DOS oyunları oynamadığınız sürece buna gerek yokturDenetim Masası altından donanımlar arasında Creative MiscellaneousDevices'ı genişletin, Creative SB16 emulation'ı seçin Üzerine çifttıklayarak Properties (Özellikler) sayfasını açın Disable in thishardware profile (bu aygıtı kullanma) seçeneğini seçin ve OK'e
(Tamam) tıklayın Bunu yaptıktan sonra Autoexecbat ve Configsys dosyalarından SB
16 emülasyonuyla ilgili satırları silebilirsiniz

27) Proxy sunucusu ne işe yarar ve kullanmam gerekli midir? Proxy, webtarayıcısı gibi istemci uygulamalar ile gerçek bir sunucu arasındaduran bir sunucudur ve yazılım ve/veya donanım tabanlı olabilirGenellikle, işyeri ağlarında ya da servis sağlayıcılar tarafındankullanılır Gerçek sunucuya yapılan talepleri proxy değerlendirir ve butalepleri yerine getirmeye çalışır Talebi kendisi karşılayamazsa,gerçek sunucuya iletir Proxy sunucuların iki temel işlevinden ilkitalep edilen dosyaları önbelleğe (cache) alarak sayfa indirilmesindekiperformansı artırmaktır Diğeri ise bazı web sitelerine erişimiengellemektir Kısacası, Proxy sunucular performans artışı sağlarkenerişim kısıtlaması getirebileceği için karar size kalıyor

28) Ben ses kayıt edebilen ve çalabilen bir program arıyorum Size dbpoweramp isimli programı rahatça önerebiliriz
(wwwdbpowerampcom/dmchtm)Bu program, pek çok ses formatını birbirine dönüştürebiliyor ve çeşitlises kaynaklarından (line in, mikrofon, vs) kayıt yapabiliyor Busitedeki Auxiliary Input addon'unu da indirmeyi unutmayın Müzikdosyalarını çalmak için, dBpowerAMP Audio Player'ını (dBpoweramp) ya da WinAMP'ı (Winamp Media Player - MP3 Player, Multimedia Player, MP3 Music, Skins, Plug-ins) kullanabilirsiniz

29) Tüm masaüstümün ya da sadece bazı pencereleri Mpeg/Avi formatındakaydetmek istiyorum Monitörden AVI formatında görüntü kaydetmek içinHyperCam isimli programı kullanabilirsiniz Bu programı Hyperionics - the best screen capture software - Free download adresinde bulabilirsiniz Program shareware'dir; böylece bir süre deneyebilirsiniz

30) Bilgisayanmdaki farklı MpegAvi uzantılı filmleri birleştirmekistiyorum Bunun için hangi yazılımı kullanabilirim? Mpeg dosyalarınıbirleştirmek için Camel MPegJoin isimli programı kullanabilirsiniz Buprogramı çekebileceğiniz adres şu: membernewsguycom/theprof

31) Web sitemde menü düğmelerinin üzerine gidildiğinde rengindeğişmesini İstiyorum Bunu nasıl yaparım? Bunun için JavaScript,Flash, DHTML gibi pek çok farklı teknik kullanılabilir:, wwwwebtekniklericomadresinde bu konuyla ilgili yazılar bulabilirsiniz Daha kolay bir yol,gereken kodu görsel olarak üretebileceğiniz araçları kullanmaktır Buaraçlar arasında JavaScript kullanarak renk değiştiren düğmelerhazırlayabileceğiniz ve ücretsiz olan Mouseover Button Wizard (wwwmobwnet)sayılabilir Dreamweaver, FrontPage ya da Fireworks gibi web geliştirmearaçlarında da bu özellik yerleşik olarak bulunmaktadır

32) Bazı AVI dosyalarını Media Player ile açmaya çalıştığımda, codecsunucusuna bağlanmaya çalışıyor ve bağlansa bile dosya türünündesteklenmediğ i mesajını veriyor Filmi arkadaşımın sistemindeizleyebilmiştim Sorun nedir ve nasıl çözebilirim? Windows Media Playerbazı açık kaynak kodlu, özellikle de Mpeg4 varyantı codec bileşenlerinidesteklememe eğilimi gösterdiğinden, sözkonusu AVI dosyalarınıçalıştırmaz Bunu yapmak için ilk olarak AVI dosyası üzerine sağ tuşlatıklayarak özelliklerine gözatın ve hangi codec bileşeni ilekodlandığını öğrenin Daha sonra bir arama motorunda codec isminiaratabilir ve sisteminize kurabilirsiniz

33) İnternet'e nasıl daha hızlı bağlanabilirim? Su anda birçoğumuzunkullandığı 56K modemler dışında, Türkiye'de İnternet'e daha hızlıbağlanmanızı sağlayan seçenekler var Kiralık hat, maliyetlerinedeniyle ev kullanıcısına uygun olmadığını belirtelim Kablo TV ,ADSL, uydu ve ISDN üzerinden hızlı İnternet'e sahip olmak mümkün

34) ADSL üzerinden İnternet'e bağlanmak için ne yapmalıyım? ADSLteknolojisiyle İnternet'e bağlanmak için abonettnetnettr /adsladresinden, bulunduğunuz yerde Türk Telekom'un ADSL hizmeti veripvermediğini kontrol edin Bulunduğunuz yerde ADSL hizmeti veriliyorsabile, 'port'lar dolu olduğu için Türk Telekom'dan beklemeniz gerektiğicevabını alacaksınız Kısacası bos port bulmak çölde kutup ayısı avlayabenziyor
2002 yılı başında, Türk Telekom'dan 2 milyon ADSL port'u açılacağı duyurulmasına rağmen, henüz bu konuda bir gelişme yok

35) ISDN nedir? ISDN, Integrated Services Digital Network kelimelerinbaş harflerinden oluşmuş bir kısaltmadır ISDN ile ses, görüntü veveriler sayısal olarak birleştirilip aynı hat üzerinde taşınmasısağlanır Tasıma işlemi sayısal olarak yapıldığı için hata oranı düşük,ama kaliteli bir iletişim yöntemi olarak tanımlayabiliriz TürkTelekom'un ISDNBRI ve ISDN PA olmak üzere iki farklı ISDN hizmeti varISDN Basic Rate Interface, 2 adet 64 Kbit'lik bilgi kanalı içerir ISDNPrimary Access'deyse, her biri 64 Kbit'lik olan
30 bilgi kanalı bulunuyor ISDNBA, evlerin ve küçük ofislerinİnternet'e hızlı ve sorunsuz bağlanması için kullanılabilir Amaöncelikle, TÜRK TELEKOMUNIKASYON AS | ANA SAYFA adresinden bağlı bulunduğunuz telefon santralinin ISDN desteğinin olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor

36) Uydu ile İnternet'e bağlanmak iyi bir çözüm mü?
1998 yılında, Türkiye'ye ilk defa getirilen uydu sistemlerini testetmiştik Testlerimizde bu sistemle saniyede 400 Kbit'lik hızaulaşmıştık Uydu sistemi, dosya indirmede çok işe yaramasına karşın,yasal düzenleme gereği PC'nizden İnternet'e giden bilgiyi 56K modemleiletmeniz gerekiyor Bu da, sizin modem ve telefon hattındankurtulmanızı engelliyor Birkaç ay içinde, yasaların değişmesiyleİnternet'e giden ve İnternet'ten gelen bilgiyi uyduyla taşımak mümkünolabilecek Bu tür sistemlerin, ADSL ve KabloNet olmayan her yerdekullanılması da hızlı internet isteyenleri memnun edecek bir gelişme

37) Yüklediğim bir yazılımı kaldırırken hata veriyor ve ne yapsamProgram Ekle/Kaldır listesinden silemiyorum Yazılımları kaldırılırkenbu gibi hataların oluşmasının nedeni kayıt defterindeki yanlışgirişler, yazılımın kurulum kayıt dosyasının okunamaması ya da verikaybı olabilir Registry ayarlarından bu yazılıma ait girişi kaldırmakmümkün olsa da, System Mechanic (wwwiolocom)gibi bu işi yapabilecek yazılımları kullanmak daha güvenli birseçenektir, ilk olarak yazılımın bulunduğu klasörü silin Sonra daSystem Mechanic'in System sekmesi altındaki Remove Invalid UninstallInformation ile geçersiz girişleri kaldırabilirsiniz

38) Arşivimde farklı codec bileşenleri ile kodlanmış Avı dosyalarımvar Hepsinin aynı formata çevirmek istiyorum FlaskMpeg ile bunuyapabilir miyim? FlaskMpeg, adından de belli olduğu gibi MpegAvikodlaması için tasarlandığından, AVI dosyalarını yeniden kodlamakonusunda çok işinize yaramayacaktır Farklı codec kodlamasına sahipAVI dosyalarını yeniden kodlamak için birçok yazılım bulunsa da,VirtualDub isimli aracı kullanmanızı tavsiye ederim wwwvirtualduborgadresinden en son sürümünü indirebileceğiniz bu yazılım, AVI formatınınyanında Mpeg1 (mpeg; dat; mpv gibi) dosyalarını da işleyebilirFileOpen video file altından filmi seçtikten sonra Video ve Audiosekmeleri altından sıkıştırmada kullanılacak codec seçimi ve gerekliayarları yapmalısınız Sou olarak yine File sekmesi altından save asAVI ile kodlamaya başlayabilirsiniz

39) Web sitemi arama motorlarına kaydetmek istiyorum Her birine ayrıkayıt yaptırmak ömür törpüsü Bu işi en kolay nasıl yapabilirim? Bu işiprofesyonel olarak yapan firmalar olsa da, genelde ücret talep ederler,işe web sitenizi wwwaltavistacom'a kaydetmekle başlayın Kayıtişleminin sonunda, sayfada Featured Sponsor başlığının alt bölümünde'25+ Search Fngines FREE!' isimli bir buton göreceksiniz Bu linkikullanarak Search Engine Marketing Experts offering Free and Paid Search Engine Submission, Search Engine Optimization (SEO), Pay-Per-Click (PPC) and Website Marketing services â?? ineedhits sitesinden web sitenizi belli başlı tüm arama motorlarına ücretsiz kayıt ettirebilirsiniz

40) Mpeg dosyalarım AVI'ye çevirmek İstiyorum Ne gibi araçlaraihtiyacım var? Bu işlem için en yaygın kullanılan ve en uygun yazılımFlaskMpeg'dir http://go,to/flaskmpegadresinden indirebileceğiniz bu kodlama aracı ile Mpeg dosyalarını AVIformatına çevirebilirsiniz Yapmanız gereken tek şey Öpen sekmesialtından kodlamak istediğiniz Mpeg dosyasını seçip, Select OutputFormat altından AVI Output seçeneğini işaretleyin Bu seçeneğin hemenaltında bulunan Select Output Modüle ile codec bileşenini seçebilir veses kodlama ayarlarını değiştirebilirsiniz FalskMpeg, sisteminizdeyüklü olan tüm codec bileşenlerini kullanarak kodlama yapabileceğiiçin, seçenek yelpazesi oldukça genişleyebilir

41) ***** sitelerindeki popup'ları yüzünden bayılmak üzereyim Busayfaların açılmasını nasıl engellerim? Bunun iki yolu var tiki buküçük reklam canavarlarını açmamak ya da otomatik olarak kapatmak içinkullanılan yazılımlar Bunlar arasında Popup Killer AdsGone (adsonegonecom), PopupDummy!,
(ksoft - Home of RSS Submit, PopupDummy!, CDStartDummy!) ve AdDelete (wwwaddeleiecom)sayılabilir, ikincisi de lE'nin internet ayarları üzerindenengellenecek sitelerin adreslerini elle girmek Bunun içinseAraçlar-İnternet Seçenekleri allından Sınırlanmış Siteler'e girinBurada popup sitelerinin adreslerini girdiğinizde bir daha sizirahatsız edemeyeceklerdir

42) Türkçe ses sentezi yapabilen, bir başka deyişle Türkçe okuyan biryazılım arıyorum Nereye bakmalıyım? Bu işi yapabilen bazı yazılımlarolsa da, her zaman mükemmel diksiyon beklemek hayal kırıklığıyaratabilir Diksiyonu bozuk ama sayıları mükemmel okuyan Voice isimliküçük bir yazılımı Tarikat ül TahribatCom - Software & Internet Security adresinden indirebilirsiniz Türkçe ses sentezleme üzerine daha profesyonel örneklerden biri olan Geveze ise GVZ Ses Teknolojileri Yazılım Hizmetleri AŞ adresindedir Geveze ücretsiz olmasa da, sitede bir deneme sürüşü yapmak mümkün

43) Windows 98 kurulum CD'sinin içeriğini sabit diske kopyalayarakkurulum yapabiliyorum Windows XP'yi sabit disk üzerinden kurmam mümkünmü? Evet bunu yapmak olasılık dahilinde, ilk olarak Windows XP kurulumCD'si içindeki İ386 klasörünü sabit diske kopyalamakla işe başlayınDaha sonra sistemi Windows 98 başlangıç menüsünden DOS komut satırınadüşecek şekilde açın I386 klasörüne geçerek winnt32exe yazın veenter'a basın Windows XP Setup başladığında, sizden sistemdosyalarının bulunduğu klasör ismini isteyecektir Bu satırda I386klasörünün yerini (C:i386 gibi) belirtip devam ettiğinizde, kurulumbaşlayacaktır Sabit disk üzerinden yapılan kurulumların bir diğeravantajı da daha kısa sürmeleridir

44) İkiye bölünmüş sabit diskimdeki C: sürücüsünde Windows 98kuruluydu Daha sonra Windows XP'yi D: sürücüsüne kurdum sonradan 98'ielle sildim Sistemi başlattığımda benden olmayan Windows 98 ile XParasında seçim yapmam isteniyor Bundan nasıl kurtulurum? Bu oldukçakolay Bilgisayarım simgesi üzerine sağ tuşla tıklayın ve Özellikler'egirin Gelişmiş sekmesi altındaki Açılış ve Kurtarma butonunu tıklayınAçılan pencerede Sistem Açılışı altında Düzenle seçeneğinigöreceksiniz Bu butonu tıkladığınızda Notepad ile bootini dosyasıaçılacaktır Burada Windows 98 ile ilgili satırı silerseniz, sistemibaşlattığınızda işletim sistemi seçimi yapma ekranının belirmediğinigöreceksiniz Dikkat! Bootini dosyasını bozarsanız, sisteminizaçılmayabilir

45) Sistemimde Windows 98 ve Süse Linux kullanıyorum Linux'u kurarkenLlLO'yu MBR'ye yazdırmıştım Linux'u kaldıracak olsam MBR'yi eskihaline nasıl getirebilirim? Sistemi Windows 98'den açarak F8 ilebaşlangıç seçeneklerine girin ve DOS komut satırına geçin Fdisk /mbryazarak Enter'a bastığınızda MBR eski haline gelecek ve sistem eskidenolduğu gibi Windows 98 ile açılmaya başlayacaktır

46) Bir CD'ye dosyalarımı yedeklemistim CD yazdıktan sonra hala bosyer olduğundan, daha sonra üzerine başka dosyalar da kopyaladım FakatCDROM | sadece ikinci partide yazdığım dosyaları görüyor Eskidosyalara ulaşmak için ne yapmalıyım? Görünüşe göre CD üzerinde birdenfazla ya da farklı formatta 'track'ler oluştuğu için CDROM sadece sonyazılanı görüyor Windows Explorer altından ilk yazılan dosyalaraulaşmak imkansızdır Bu dosyaları görmek ve kopyalamak için üçtincüparti bir yazılıma ihtiyacınız var Bu yazılımlar arasında (wwwisobustercom)ISOBuster'ı tavsiye edebiliriz Hatalı ya da yanlış formatta yazılmışmultisession CD'lerin içindeki tüm veriye erişim sağlayan bu küçükyazılımı CD and DVD Data Recovery/Rescue software, also featuring BD and HD DVD adresinden indirebilirsiniz

47) Web sitemde kullanmak için hareketli gif dosyaları yaratmakistiyorum Bunu nasıl yapabilirim? Hareketli gif hazırlamak için enkullanışlı yazılımlardan biri Ulead Gif Animator 50'dır wwwuleadcomadresinden indirebileceğiniz bu yazılım, sadece hareketli gifhazırlamakla sınırlı değil Bu araçla düzenlenebilecek ve websayfalarında kullanılabilecek animasyonlar için desteklenen biçimlerarasında exe dosyaları, avi ve Flash da bulunuyor

48) MP3 dosyalarımı düzenlemek (Kesmek, yapıştırmak ve islemek)istiyorum Bunu MP3 dosyalarını wav ya da başka formata çevirmedennasıl yapabilirim? MP3 kodlama ve çalma yeterliliği olan bir ses işlemeyazılımına ihtiyacınız var Bu yazılımlara en güzel örneklerden biriSonic Foundry Soundforge
50 olacaktır Soundforge 50 ile açtığınız ve düzenlediğiniz MP3dosyalarını istediğiniz hemen her formatta (mov, iff, pca, wav,rm, asf, pca gibi) kaydetmeniz mümkün olacaktır Yazılımı Sonic Foundry - webcasting, podcasting, and video conferencing for meetings, training, events & more adresinden indirebilirsiniz

49) Windows XP'nin hata raporlama özelliğinden bezdim Hemen herprogram hatasında acılan bu pencereyi nasıl sayısal cennete yollarım?Microsoft'un bu çok tartışılan aracı, Internet'e her zaman bağlıolmayan sistemlerde çok işe yaramadığı gibi, sıkıcı olabiliyor Hataraporlamayı kapatmak için Bilgisayarım simgesi üzerine sağ tıklayarakProperties'e girin Buradaki seçenekler arasında Advanced'i seçtiğinizde geçilen pencerenin sağ alt bölümünde Error Reporting butonunugöreceksiniz Butonu tıkladığınızda karşınıza çıkacak seçeneklerden'Disable error reporting'i seçerek Apply'ı tıkladığınızda sorunkalmayacaktır

50) Şu anda bir CD yazıcım yok Elimdeki CD'leri daha sonra yine CD'yekopyalamak üzere sabit diskimde saklamak istiyorum Fakat kopyaladığımonca dosya ve klasörle uğraşmak istemiyor, hatta isin içinden çıkamazhale gelmekten çekiniyorum Ne yapmalıyım? Elinizde bir CD yazıcıolmasa bile, Ahead Nero (wwwaheadcom)ya da Easy CD Creator gibi yazılımlar bu konuda çok işinizeyarayacaktır Bu yazılımlarda CD kopyalamayı seçtiğinizde, CD'yi sabitdiske tek parça bir 'image' dosyası olarak kopyalayabilirsiniz Buyolla hem dosya sayısı azalacak, hem de image dosyalarını istediğinizbir zaman kolaylıkla CD'ye aktarabileceksiniz Eğer bu imagedosyalarının içeriğini değiştirmek ya da içinden bir dosya almakisterseniz, 46 çözümde adı geçen IsoBuster yazılımınıkullanabilirsiniz

51) Üç ayrı USB cihazı aynı anda Sallanmak istiyorum ama anakaramdasadece iki port var Ne yapabilirim? Anakartlarm çoğunda, harici portya da çoğaltıcı ile USB port sayısını
127'ye kadar çıkarabilirsiniz Eğer anakartınızla beraber kasaya monteedebileceğiniz portlar gelmediyse, satın almak zorundasınız Kartüzerinde genelde USB genişlemesi için belirlenmiş 'pin'ler, yanındaküçük bir ibare ile bulunur Yine de herhangi bir hata olasılığınakarşı, anakart kullanma kılavuzunda bulunan pin haritasındanyararlanmalısınız Doğru pin'lere bağladığınız harici USB portları, güçkaynağının da izin verdiği sayıda donanımı destekleyecektir USB portubulunan monitör gibi cihazlar ise kendi güç kaynaklarını kullandıklarıiçin sisteme yük bindirmez

52) Anakart BlOS'u üzerinde pynama yapılabildiğini (EPA logosunudeğiştirmek gibi) biliyorum Aynı şey GeForce ekran kartım için degeçerli midir? Anakart BlOS'ları gibi, ekran kartlarının da BlOS'larıüzerinde oynama yapmak mümkündür Bunu için the NVIDIA BIOS Editor utility from Ray Adams adresinden son sürümünü indirebileceğiniz NVIDIA BIOS Editör isimli aracı kullanabir lirsiniz
(Nvidia üretimi BlOS'lar için geçerli) Dikkat! BIOS editörüyazılımları kullanırken bilmediğiniz ayarlara dokunmayın Ekrankartının BlOS'unu bozmak istemiyorsanız tabii

53) Windows XP kullanıyorum Birkaç yazılımı sıkıştırılmış bir dosyadatoplayıp, gerektiğinde tek tıkla kurmak istiyorum Bunu nasılyapabilirim? Başlat altından Çalıştır'a gelin ve satıra 'iexpressexe'yazın Enter'a bastığınızda açılan IExpress 20 ile kendi kurulumdosyanızı yaratabilirsiniz Sihirbazdaki adımları izleyip, size uygunolanlarını seçerek işlemi bitirdiğinizde bir exe dosyasıyaratılacaktır Çalıştırmak içinse dosyayı çift tıklamak yeterlidir

54) AMD işlemci ve Windows XP kullanıyorum Genelde gündüz saatlerindebilgisayarım hiç neden yokken kapanıyor Sorunun herhangi bir yazılımve işletim sistemi ile ilgisini kuramadım Anakart BlOS'unda işlemciısısı ile ilgili bölüme göz atmanızı öneririz Bu bölümde işlemcibelirli bir sıcaklığı geçtiğinde uyarı ve sistemi kapatmayla ilgiliseçenekler göreceksiniz Eğer bu ısı değerleri düşükse
(55 derece gibi), özellikle sıcak günlerde işlemci yeterincesoğutulamadığı için sistem kendini kapatacaktır Isı değerleriniartırırsanız bu sorununuz geçici olarak çözülebilir Kökten çözümiçinse kasayı ve işlemciyi daha iyi soğutmak için daha güçlü ya da ekfanlar kullanmanız gerekir Yine de işlemcinizi 70 derece ısıdaçalıştırmanızı tavsiye etmeyiz

55) Eski ekran kartımla birlikte gelen WinFast DVD oynatıcı yazılımkullanıyorum Yeni DVD sürücüm OEM olduğu ve paketten DVD oynatıcıçıkmadığı için WinFast kullanmaya devam ediyorum Fakat seste süreklibir hışırtı sözkonusu Sürücü güncellemesi ve kablo değişimi sonrasısonuç fark etmiyor Yeni ekran kartımın markası ve yonga seti eskisiyleaynı Problem ne olabilir? Muhtemelen ekran kartınız MX100 serisindenYeni ekran kartınızın dahil olduğu seride (MX200 gibi) sorunu yaratanbu küçük 'bug'ın sürücü güncellemesi ya da kablo değişimi ile çözülmesimümk& amp;#252;n değil Bu tür ekran kartları için farklı bir ANSI yükseltmesi veDVD oynatıcıya ihtiyacınız var Diğer bir deyişle, daha yeni biryazılım kullanmalısınız Bu yazılımlar arasında WinFast DVD Player (Welcome to Leadtek Research Inc) ve PowerDVD'nin (CyberLink - Leader in Digital Home and Next Generation DVD Burning Solutions) son sürümlerini sayabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com